Close up van meerdere batterijen in een bruinige kleur.
Algemeen

Familiebedrijf Battery Benelux richt zich op verdere groei

Battery Benelux is al sinds 1989 de exclusieve partner van talrijke hooraccessoire- en batterijmerken. Ze zijn nu ruim twintig jaar exclusief partner van Egger en Cedis in de Benelux. Ook van de batterijmerken Energizer, Powersonic, Saft, Eveready en Ultralife is Battery Benelux partner. Daarnaast doet familiebedrijf Battery Benelux de productie van accupacks en batterypacks in eigen beheer. Hierdoor zijn ze één van de grotere leveranciers van deze packs voor onder andere noodverlichting, armaturen, beveiligingssystemen en andere toepassingen. Ontwikkelingen genoeg dus bij Battery Benelux! Edwin Mellink, eigenaar van Battery Benelux, vertelt over hun groeiende succes.

“In 1989 heeft mijn vader het bedrijf vanaf de grond opgezet en heeft hij Battery Benelux tot een bloeiend bedrijf gemaakt. Ik herinner me dat hij plannen had om dit bedrijf te starten en hij heeft het gewoon gedaan. Hij deed wat hij wilde,” vertelt Edwin Mellink. Inmiddels heeft Edwin het bedrijf van zijn vader overgenomen. Er wordt hard gewerkt om het succes voort te zetten.

Succesfactoren

Op de vraag wanneer Battery Benelux succesvol is geworden, noemt Edwin Mellink twee duidelijke punten in de geschiedenis. “In 2003 hebben we een grote verandering doorgemaakt. Toen zijn we namelijk met het bedrijf verhuisd. Het nieuwe pand beschikt over een eigen magazijn. In ons oude bedrijfspand hadden we alleen een kantoor en besteedden we de opslag van producten uit. Nu we een groot magazijn tot onze beschikking hebben, kunnen we alle power- en hearingproducten zelf opslaan. Dit heeft enorm goed gedaan voor ons bedrijf. We kunnen namelijk niet alleen zelf producten opslaan, we kunnen ook méér producten opslaan.”

Marketing

In 2008 maakte Battery Benelux weer een stap naar voren. Edwin Mellink: “we staken vanaf dat moment veel energie in de marketing van het bedrijf. Zo hebben we een nieuwe website laten maken, zijn we gestart met e-mail marketing en hebben we meer commerciële medewerkers aangenomen. Door te werken met een grote groep mensen met specifieke kennis hebben we ervoor gezorgd dat Battery Benelux steeds bekender werd en nog steeds wordt. Ik denk dat het belangrijk is om energie en geld te blijven steken in de marketing van je bedrijf.”

Hearing en Power

Battery Benelux heeft twee takken binnen het bedrijf. Hearing en Power, hooraccessoires en hoorproducten enerzijds en batterijen en batterijaccessoires anderzijds. “De merken die het best lopen zijn Cedis bij hearing en Powersonic en Saft binnen onze batterijen tak. Eigenlijk kan ik de meest populaire producten niet benoemen. Naar alle merken die wij distribueren en leveren is veel vraag. Zo bestaat ons assortiment onder andere uit batterijmerken als Energizer, Eveready, Ultralife, Saft, Mascot, Globtek, Panasonic en Varta. Ook op het gebied van horen is ons aanbod groot: Egger, Cedis, Powerone, Edenta, Doc’s Proplugs, Rayovac, iCell en Heine.”

Vakbeurzen

Battery Benelux is regelmatig te vinden op vakbeurzen. In december 2010 stonden ze nog op de Elektro Vakbeurs in Hardenberg en vorige week stonden ze van 15 t/m 17 maart op de SSA (Safety & Security Amsterdam) beurs in de Amsterdam Rai. Edwin: “hier presenteerden we veel van onze producten die passen bij de beveiliging en installatie techniek. Tijdens beurzen draait niet alles om onze producten, graag presenteren we ons bedrijf en leggen we nieuwe contacten.”

Toekomst

In 2014 bestaat Battery Benelux 25 jaar en het doel is duidelijk. Edwin: “in 2014 hoop ik dat we nog toonaangevender in onze branche zullen zijn dan in 2008. Daar gaan we voor. Met de nieuwe creatieve, technische en marketing ontwikkelingen behalen we al veel succes en ik denk dat we in 2014 ons doel kunnen behalen.”

» Meer weten over Battery Benelux? Ga naar hun website!