logo-stoop-furniture
Algemeen

Chinese kasten met een geschiedenis bij Stoop Furniture

Drie jaar geleden startte Diana Stoop met haar woonwinkel Furniture & Decoration Stoop Furniture. Hier verkoopt ze onder andere antieke Chinese kasten, moderne Chinese kasten, dierenhuiden en oosterse lampen. Vooral de Chinese antieke kasten zijn zeer populair. Deze nemen dan ook een bijzondere plek in de woonwinkel. Inmiddels runt Diana Stoop naast de woonwinkel ook een outletstore en een webwinkel. Een slimme zet, want ze kreeg het nog drukker!

Diana vertelt hoe ze Stoop Furniture is begonnen. “Ik was bezig met een opleiding tot makelaar. Ik hield altijd al van huizen, maar hoe langer ik bezig was met de opleiding hoe meer het verkopen van een huis me tegen ging staan. Ik kwam erachter dat ik veel meer hield van het interieur van een woning. Hoe het gevoel is in een huis. Ik wilde me bezig houden met sfeer en inrichting in een woning. Toen ben ik Stoop Furniture begonnen.”

Populaire oosterse meubelen

Diana vertelt welke meubelen het populairst zijn: “de antieke Chinese kasten zijn het meest populair. Ik merk ook dat deze oosterse meubelen echt in de mode zijn. Ik verkoop ze veel en er wordt ook heel veel op gezocht via internet bijvoorbeeld. Mensen kunnen de Chinese meubelen heel goed combineren met de rest van hun interieur. Zo kun je een interieur bijvoorbeeld stoerder maken met blank gelakte onbehandelde Chinese kasten, maar breng je warmte in een interieur met gekleurde Chinese kasten. De Chinese kasten die ik het meest verkoop zijn de beschilderde Chinese kastjes. Deze Mongoolse kastjes hebben unieke kleurrijke beschilderingen en geven een prachtige typische Chinese uitstraling aan een interieur. Zowel de gekleurde Chinese bruidskasten, als de Chinese dressoirs en als de Chinese beschilderde sidetables zijn allemaal even gewild,” vertelt Diana Stoop enthousiast.

Kasten uit China

Op de vraag of de zaken goed lopen in haar winkel antwoordt Diana bevestigend. “Ik verkoop zelfs zo goed dat ik bijna maandelijks naar China ga om weer nieuwe meubels uit te zoeken!” Het bijzondere aan de Chinese meubels bij Stoop Furniture is, is dat Diana de meubels zelf uitzoekt in China. “Ik heb, nu ik zo vaak naar China ga, inmiddels een grote kennissenkring opgebouwd in China. In deze kenniskring zitten onder andere veel Chinese restaurateurs. Zij restaureren Chinese kasten en ik zoek de kasten altijd zelf bij hun uit. In mijn winkel vind je dus altijd echt unieke handgemaakte Chinese kasten die een geschiedenis met zich mee dragen. Ze komen vaak uit oude familiehuizen in China en worden dan gerestaureerd door Chinese timmermannen.”

Voorjaarstrends

Het voorjaar staat weer voor de deur. Wat zijn de voorjaarstrends op het gebied van oosterse meubels? Diana: “het leuke van Chinese kasten en andere Chinese meubels is, is dat de trend eigenlijk het hele jaar hetzelfde blijft. Natuurlijk verkoop ik wel iets lichtere meubels in het voorjaar, maar ik verkoop ook gerust donkere meubels in de zomer. De Chinese meubels hebben als voordeel dat ze altijd goed staan in een interieur. Je hoeft niet elk seizoen te veranderen!

Interieuradvies

Diana Stoop geeft, naast het verkopen van meubels en accessoires, ook interieuradvies. “Ik heb een goede vriendin die binnenhuisarchitect is, zij geeft vaak interieuradvies aan klanten. Ze gaat dan bij mensen thuis kijken, of klanten nemen een plattegrond en foto’s van hun woning mee naar de winkel. Op deze manier kunnen we de klanten zo goed mogelijk helpen met het creëren van een interieur waar ze helemaal tevreden mee kunnen zijn en waar ze zich thuis voelen.”

Je vindt Stoop Furniture aan de Denneweg 37 in Den Haag of via www.stoopfurniture.nl