educatieve games
Algemeen

Educatieve games volgen als student 

Terwijl je hard aan het blokken bent voor tentamens die er weer aan zitten te komen, vraag jij je af of het leren uit boeken de beste manier is. Je studeert nu al een aantal jaren en hoewel je naast theoretische toetsen ook hebt deelgenomen aan praktische projecten en de nodige verslagen hebt getypt, ben je aan het nadenken over andere manieren om te leren. Laten we wel wezen, leren uit boeken is een hele goede manier om de stof tot je te nemen, maar het is niet de enige. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om educatieve games te volgen als student? Ontdek in deze blog de verschillende educatieve games die je kunt doen om tijdens je studie nieuwe dingen te leren. 

Hoe helpen Educatieve games je tijdens je studie?  

Tijdens je studie worden verschillende tools ingezet om je dingen te leren die je na het afstuderen bij je beroep moet beheersen. Theoretische modellen waar je in bent gedoken, groepsprojecten waarin je persoonlijke rol wordt gedefinieerd, het doen van een onderzoek dat je vastlegt in een helder verslag en natuurlijk het volgen van een echte stage in het werkveld. Allemaal diverse manieren waarbij je enerzijds in de boeken duikt om zoveel mogelijk theorie eigen te maken. Anderzijds word je in het diepe gegooid tijdens een uitdagende stage, waarbij je te maken krijgt met echte casussen. 

Het volgen van educatieve games als student biedt een mooie middenweg waarin alle leerelementen samenkomen. Door een educatieve game te spelen wordt niet alleen op een interactieve manier de theorie tot je gebracht, je krijgt ook te maken met nagemaakte cases die heel dichtbij de werkelijkheid komen. Op die manier word je als student uitgedaagd om vanuit je beroepsrol te handelen en te verklaren wat jij in een bepaalde situatie zou doen. De keuzes die je maakt, hebben binnen de serious games geen onoverkomelijke gevolgen voor het fictieve bedrijf. Het is dus de uitgelezen kans om in een gesimuleerde setting je voor te bereiden op het leven na je studie en om effectief te leren.  

Voorbeelden van educatieve games die je als student volgt 

Ben je op zoek naar educatieve games, dan zijn ze niet alleen toe te passen op college. Ook binnen bedrijven of in de gemeente zijn games een heel effectieve manier om je te ontwikkelen en te leren. Wat dacht je van teambuilding games waarin je als team leert hoe je effectief samenwerkt? Of management games die je leren hoe je jouw rol als toekomstig manager het best kunt invullen. 

Bij educatieve games die je volgt als student kun je denken aan de volgende simulaties: 

  • NextOne business games waarin je als spelers een managementteam vormt om strategische en operationele beslissingen te maken in een smartphone bedrijf. 
  • T-Challenge games waarin je met medestudenten een managementteam bent van een frisdrankfabriek. Probleem is alleen dat de cijfers tegenvallen, dus wat doen jullie om die omhoog te halen? 
  • Missie naar Mars: ook hier speelt management weer een belangrijke rol. Maar nu ben je zogenaamd op ruimte-expeditie naar Mars en uiteraard wil je veilig en succesvol terugkeren naar je eigen planeet. 

Educatieve games volgen met Simenco 

Ben jij in voor een educatieve game die je als student wilt volgen? Leg het voor aan je docenten of bij het schoolhoofd en overtuig ze van het belang van leren in een gesimuleerde maar levensechte situatie. Dan kunnen jij en je studiegenoten binnenkort interessante rollenspellen spelen terwijl je direct en effectief leert hoe te handelen in bepaalde situaties.