Een rij roze fluwelen barkrukken met gouden poten.
Algemeen

Het grootste assortiment design barkrukken bij AZ-Design

Al sinds 1997 heeft AZ-Design het grootste assortiment in design barkrukken en design stoelen. Klanten kunnen zowel de showroom bezoeken als design meubels bestellen in de webshop. Na een overname in 2008 is Evert Bonestroo eigenaar van AZ-Design. Hij vertelt hoe de zaken ervoor staan.


De heer Koebrugge heeft AZ-Design in 1997 opgericht. Evert Bonestroo vertelt dat er op dat moment veel vraag was naar design barkrukken. “In die tijd werden kookeilanden en keukens met een kleine bar steeds populairder. Bij een kookeiland horen natuurlijk een paar mooie barkrukken die goed staan bij de keuken en de rest van het interieur. Deze design barkrukken waren eigenlijk nergens te krijgen. Alleen van die standaard houten horeca barkrukken werden verkocht door vakzaken. Daarom is de heer Koebrugge toen gestart met AZ-Design.”

Gericht op heel Nederland

In september 2008 nam Evert Bonestroo AZ-Design over van Koebrugge. “AZ-Design stond te koop en was gevestigd in Hengelo in Overijssel. Hengelo ligt niet centraal in Nederland en het was daarom lastig voor klanten uit bijvoorbeeld Zeeland om hun barkrukken helemaal in Hengelo te komen bekijken of om een proefzit te komen maken. Ik wilde de verkoop meer op heel Nederland gaan richten. Met de nieuwe centraal gelegen vestigingsplaats in Nunspeet ging dat veel gemakkelijker. Of we moesten verhuizen van het bedrijf in Hengelo naar Nunspeet was dus niet zo’n moeilijke keus.”

Klanten uit Zeeland en België

AZ-Design heeft een groot en uiteenlopend klantenbestand. Enkele jaren geleden verkochten ze nog veel barkrukken aan keuken vakzaken, maar met de crisis is dat minder geworden. “Onze verkoop van design barkrukken en stoelen is erg afhankelijk van de bouw. Ik denk dat door de crisis deze verkopen zijn gedaald. Wel verkopen we steeds meer design barkrukken aan particulieren. Zij weten ons wel te vinden, want we hebben klanten die helemaal vanuit Zeeland en zelfs vanuit België komen! We hebben ook een webshop, maar ik merk dat mensen toch echt eerst willen komen proef zitten voordat ze een barkruk of stoel aanschaffen. Mensen komen van zo ver naar ons toe omdat wij het grootste aanbod barkrukken hebben. Als je bij ons niet vindt wat je zoekt, wordt het wel heel moeilijk om dat ergens anders wel te vinden.”

Populaire barkrukken

Barkrukken worden het meest verkocht bij AZ-Design, samen met de design stoelen. Evert: “we verkopen ook tafels, klokken en verlichting, maar we hebben besloten ons nog meer te specialiseren in de barkrukken en design stoelen. ”

Toekomst

Na de economische crisis gebeurt er weer veel goeds bij AZ-Design. “We richten ons nu steeds meer op de projectmarkt en op particulieren. Ook gaan we ons meer specialiseren op de verkoop van design stoelen en design barkrukken. De combinatie met onze webshop en showroom werkt goed. Mensen oriënteren zich eerst online, bekijken prijzen en komen dan proef zitten in onze showroom. Een barkruk of stoel moet natuurlijk wel mooi zijn, maar dat hij goed zit is minstens zo belangrijk!

Breng een bezoek aan AZ-Design aan de Marconiweg 9 in Nunspeet of bezoek de webwinkel op http://www.azdesign.nl/