Algemeen

UNP accountants wordt Moore MKW

Met ingang van 1 januari 2023 zal UNP accountants adviseurs zich aansluiten bij KroeseWevers, waarmee de gezamenlijke marktpositie van deze partijen in Noord-Nederland verder zal worden versterkt. UNP, gevestigd in Assen en bestaande uit vijftig medewerkers, zal op termijn opgaan in Moore MKW, wat voortkomt uit de fusie tussen KroeseWevers en Moore MTH. Als partners zullen Jan Ningo Dijck en Coen van den Berg zich aansluiten bij de nieuwe entiteit.

 Samen ondernemers nog beter bedienen met multidisciplinaire dienstverlening  
De aansluiting van UNP maakt het voor Moore MKW mogelijk om ondernemers in het noorden van Nederland multidisciplinair nog beter en continu verder te helpen. De kernwaarden, cultuur, werkwijze en klantenportefeuille van UNP sluiten goed aan bij Moore MKW. Verder is UNP, net als KroeseWevers, een vooraanstaande landelijke speler in de accountancy voor supermarkten. Door deze aansluiting krijgt Moore MKW ook op dit vlak een nog sterkere marktpositie.  

UNP-partner Jan Ningo Dijck voegt hieraan toe: “Door deze aansluiting zijn we beter in staat om ondernemers in het noorden van Nederland en franchisers door heel Nederland multidisciplinair verder te helpen. Daarbij kunnen we de uitdagingen van deze tijd beter het hoofd bieden en worden we door de aansluiting een aantrekkelijkere werkgever voor talent”. 

Aantrekkelijke werkgever voor talent in het Noorden 
Met locaties in Groningen, Assen, Emmen, Steenwijk, Heerenveen, Meppel en Zwolle is er een mooie en sterke noordelijke regio ontstaan binnen Moore MKW. Hierdoor hebben (potentiële) medewerkers in het Noorden de mogelijkheid om relatief dicht bij huis een werkplek te vinden. Bovendien ontstaan voor bestaande medewerkers extra mogelijkheden om hun talenten verder te ontwikkelen, door bijvoorbeeld de inzet van ontwikkelprogramma’s. Dit draagt bij aan het behoud van goede en blije medewerkers. Zij zijn de sleutel tot een succesvolle, toekomstbestendige organisatie. 

Geleidelijke integratie fusieorganisatie  
De integratie zal in 2023 geleidelijk vorm krijgen. De rebranding naar Moore MKW is in ontwikkeling, daarom opereren en communiceren KroeseWevers, Moore MTH en UNP voorlopig nog vanuit de eigen merknaam. Verder zal de bezoeklocatie van Moore MTH in Assen op termijn opgaan in de locatie van UNP. 

Top 10 speler in de accountancy 
Door de toetreding van UNP telt toekomstig Moore MKW ruim 1.000 medewerkers verdeeld over 21 vestigingen in het noorden, oosten, midden en westen van Nederland. Samen bedienen zij 40.000 klanten en heeft de organisatie een omzet van meer dan 100 miljoen euro per jaar. Hiermee gaat Moore MKW richting de top 10 accountancykantoren van Nederland. “Wij zijn trots dat we ons bij een kwaliteitskantoor van deze omvang aan kunnen sluiten, dit is goed voor onze mensen en voor onze klanten”, aldus UNP-partner Coen van den Berg. “En wij zijn trots op de aansluiting van UNP, onder andere omdat zij kwaliteit ook hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Eric Hutten, directievoorzitter KroeseWevers.