Zilveren En Zwarte Zonnepanelen Op Met Sneeuw Bedekte Grond.
Algemeen

Wat is de opbrengst van zakelijke zonnepanelen?

Het totale opgestelde vermogen aan zonnepanelen blijft maar groeien in Nederland. Vooral de groei in de zakelijke sector blijft verbazen. Dit gaat nog altijd met tientallen procenten per jaar. Dit is ook logisch, want zakelijke zonnepanelen bieden meer dan een beter milieu alleen. Daarom is het ook handig om een berekening van de zonnepanelen opbrengst te maken.

De verschillende financiële voordelen

Er zijn twee manieren om te verdienen aan zonnepanelen als ondernemer. In de eerste plaats dalen je kosten voor energie. Dit combineer je dan met de aantrekkelijke subsidies die je zakelijk kan krijgen. De belangrijkste optie die je hebt is de SDE++. Daarnaast kan je bijvoorbeeld voor de KIA en EIA kiezen. De SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat je betaald krijgt voor elke kWh aan stroom die je opwekt. De subsidie loopt 15 jaar. Je krijgt een basisbedrag over die 15 jaar. Daarnaast is er jaarlijks een correctie op basis van de actuele prijzen. 

Wat levert dit in de praktijk op?

Het is goed om te kijken naar wat het in de praktijk oplevert. Als je de zonnepanelen installeert, dan kijk je naar het verbruik, en zet je dit af tegen dat wat je opwekt. Een goede installatie kan al snel boven de 90% van het verbruik voor je opwekken. Dit hangt wel af van zaken als fijnstof, de hellingshoek van het dak en de plek waar het pand ligt. Door te kijken naar wat je voor de laatste 10% moet betalen en daar dan nog de subsidies en correcties af te trekken, zal je een heel laag bedrag overhouden. Zakelijk gezien levert dit tienduizenden euro’s op.

Het hoge rendement van zonnepanelen maakt het verschil

Het is slim om te kijken naar het hoge rendement dat je uit de zakelijke zonnepanelen kan halen. Het is bijvoorbeeld een goed idee om te kijken naar de verschillende projecten die rendementen van 10 tot 20 procent kunnen opleveren. Dat maakt het al snel een interessante optie voor allerlei soorten ondernemers. Het is wel aan te raden om daar een specialist bij te betrekken. Zo kan je een gedegen onderzoek doen en een keuze maken hierin.