Algemeen

Wil jij een onderneming starten? Ontdek hier wat je moet regelen!

Ga jij eindelijk je dromen achterna en een bedrijf openen? Dan is dit artikel bedoeld voor jou! Het is natuurlijk geweldig dat jij van je passie je werk gaat maken, maar voordat je op dit punt komt moet je wel een aantal praktische zaken op orde hebben, zoals het regelen van je salarisadministratie. Er zijn veel bedrijven die verschillende opties bieden op dit gebied, zoals https://www.compasnl.com/. Verder kan het als beginnend ondernemer best lastig zijn om prioriteiten te stellen op dit gebied. Daarom willen we je graag een helpende hand bieden!

Breng je bedrijf tot leven door je in te schrijven bij de KvK

We gaan ervan uit dat je al een rechtsvorm en naam hebt bedacht voor je bedrijf. De volgende stap die je moet nemen is je inschrijven bij het handelsregister KvK ofwel de Kamer van Koophandel. Dit is een verplichting voor alle ondernemingen en rechtspersonen. Bovendien krijg je na het inschrijven ook het echt gevoel dat je bedrijf tot leven komt en dat is natuurlijk superfijn! Inschrijven doe je eenvoudig bij de dichtstbijzijnde KvK-kantoor. Hierbij betaal je ook een eenmalig bedrag van €75.

Sluit een zakelijke rekening af

Na het inschrijven is dit de volgende stap die je moet ondernemen. Het is verstandig om een zakelijke rekening te openen. Ook moet je nadenken over welke betaalmethoden je wil hanteren, zoals iDEAL, PayPal of creditcard. Een zakelijke rekening is zeker een aanrader, omdat je privé en zakelijke inkomsten van elkaar kunt scheiden. Zo raak je niet in de knoop tijdens het bijhouden van je administratie. Bij sommige banken kun je ook profiteren van een aantrekkelijk startersvoordeel. Voor een beginnende ondernemer klinkt dit zeker als muziek in de oren!

Regel relevante verzekeringen

Het is slim om verzekeringen af te sluiten. Het is bovendien verplicht voor alle ondernemers om een ziektekostenverzekering te hebben. Verder heb je ook andere verzekeringen die je vrijwillig kunt nemen, zoals een verzekering voor arbeidsongeschiktheid of tegen ziekte. Het is voor elke ondernemer verstandig om je ook hierbij te verzekeren, maar het is vooral aan te raden als je personeel in dienst hebt. Met een ziekteverzuimverzekering zorg je ervoor dat je een vergoeding krijgt voor het loon van je personeel. Als je niet voor verrassingen wil komen te staan is het afsluiten van meerdere verzekeringen zeker geen stap die je moet overslaan!

Houdt je salarisadministratie bij

Dit is een klus waar veel ondernemers tegen op zitten, maar salarisadministratie voor midden- en kleinbedrijf is zeker essentieel. Dit houdt onder andere in dat het salaris van je werknemers op tijd wordt betaald. Hierbij komen ook andere factoren bij kijken waar je rekening mee moet houden, zoals loonheffingen, aftrekposten en noem het allemaal maar op! Ook heb je te maken met diverse complexe wet- en regelgeving. Als ondernemer zit je hier natuurlijk niet naar uit te kijken, want het is heel tijdrovend en lastig. Om deze redenen besteden de meeste bedrijven deze taken uit aan mensen die hier gespecialiseerd in zijn!