Interieur

Vriesia Glas Totaal: bedrijf met een passie voor glas

Tinka en Johannes van VriesiaVriesia Glas Totaal maakt onderdeel uit van de Vriesia Onderhoudsgroep. Ook Vriesia Schildersgroep en Total Wall Concept horen bij de Vriesia Groep. Tinka de Jong, eigenaar van Vriesia Glas Totaal, is een succesvol onderneemster met een specialisme in glasservice, kozijnen en serres. Tinka vertelt over de geschiedenis van Vriesia Glas Totaal en ze praat over haar passie voor glas.

Johannes en Tinka de Vries


Vriesia Schildersgroep is in 1936 overgenomen door de opa en oma van Tinka de Jong, Johannes en Janke de Vries. Toen Johannes de Vries overleed was Tinka’s vader, Hayo de Vries, 18 jaar oud. Samen met zijn moeder en twee broers hebben ze Vriesia toen voortgezet. De Vriesia Schildersgroep bestond toen nog uit drie onderdelen: de winkel, de schildersgroep en de spuiterij. “Het pand van Vriesia Schildersgroep stond toen middenin de stad Leeuwarden. Mijn vader deed alles op de fiets met zo’n ouderwetse kar. Zo fietste hij met al zijn schilder spullen van klant naar klant. Deze kar hebben we nog steeds en hij staat op een speciaal plekje in onze showroom,” vertelt Tinka.

logo vriesia glas totaalVriesia Glas Totaal
Rond 2000 ging Tinka de Jong werken bij haar vader. Toen is ze begonnen met het opzetten van Vriesia Glas Totaal. “Al snel werkte de vestiging in de stad niet meer optimaal voor ons. We kregen steeds meer leveranciers die de stad niet goed door konden komen. In 2003 verhuisden we daarom naar het industrieterrein van Sneek. Het was een gok om dat te doen, want toen bestond de rondweg nog niet en was er niet zoveel verkeer rond het industrieterrein. We zaten letterlijk tussen de koeien! In 2005 hebben mijn man Marten de Jong, mijn broer Johannes de Vries en ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. We zijn toen net als vroeger weer in drieën gesplitst. Ik ben verantwoordelijk voor Vriesia Glas Totaal, Johannes voor de Vriesia Schildersgroep en Marten is eigenaar van Total Wall.”

Vriesia glas totaal serreCombinatie van vrijheid en eenheid
De drie verschillende bedrijven vallen samen onder de naam Vriesia Onderhoudsgroep. Tinka vertelt dat ze wel bij elkaar horen, maar allemaal hun eigen beslissingen mogen maken, de bedrijven zijn onafhankelijk. “Het gaat zo langzaam als we beslissingen met zijn drieën moeten maken. Wij houden van doorpakken en daarom mag iedereen voor zijn eigen bedrijf eigen beslissingen maken. Zo zijn we heel flexibel en vrij en dat vind ik een enorm pluspunt. Een voordeel van met zijn drieën onder één dak werken is dat je nieuwe ideeën eenvoudig met elkaar deelt. Marten gaat voor Total Wall heel vaak naar het buitenland. Laatst was hij nog in Rusland. Vaak komt hij dan met veel nieuwe en verfrissende ideeën terug waar we allemaal wat aan hebben!”

Nieuwe showroom
Met het bedrijf loopt het goed, sinds 16 april 2011 is de nieuwe showroom officieel geopend. De Vriesia onderhoudsgroep heeft een complete verdieping bovenop het bestaande pand geplaatst. Nu is er op de begaande grond een prachtige showroom gerealiseerd en boven is de kantoorruimte. Door de realisatie van deze grote showroom richt Vriesia zich een stuk meer op particulieren. Tinka: “we hopen dat we nu meer particulieren kunnen verleiden een kijkje te nemen in onze showroom. In onze showroom wil ik graag zoveel mogelijk toepassingen van glas laten zien. Veel mensen denken dat we alleen glasservice bieden, maar we bieden bijvoorbeeld ook kozijnen en serres aan. Ik ben zo blij met de showroom, we laten nu echt op een prachtige manier zien wat er allemaal mogelijk is met glas!”

Een passie voor glas
Tinka de Jong leidt haar bedrijf Vriesia Glas Totaal met een grote passie. Haar passie voor glas zit diep. “Ik vind glas prachtig, de manier hoe je ruimte creëert door op de juiste plekken glas te plaatsen. Met glas kun je echt je leefomgeving comfortabel maken.”

Wilt u meer weten over Vriesia Glas Totaal? Breng dan een bezoek aan de website, bekijk hieronder onze bedrijfspresentatie of bezoek de geheel vernieuwde showroom aan de Tingietersstraat 20 in Sneek.