Auto

Einde van 14% bijtelling in zicht

Jarenlang heeft de overheid geprobeerd om zuinig en schoon rijden te promoten door de gunstige bijtellingsregeling. Dat heeft geholpen, want de leaserijder koos in de afgelopen jaren massaal voor auto’s met 0% of 14% bijtelling. Nu is de overheid aan het rekenen gegaan en blijkt dat de schatkist door de gunstige bijtellingsregeling 5,2 miljard euro is misgelopen. Reden genoeg voor de hoge heren in Den Haag om de bijtellingsregeling eens goed onder de loep te nemen.

Wat er precies gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar veranderingen in het bijtellingssysteem zijn onvermijdelijk. Het huidige systeem zal plaats gaan maken voor een veel strenger systeem. De exacte maatregelen zullen worden aangekondigd op 16 september, Prinsjesdag.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de nieuwe regeling in per 1 januari 2016. Reden genoeg om nog voor die tijd op zoek te gaan naar een leaseauto volgens de huidige bijtellingsregelingen. Natuurlijk kies je als ondernemer dan bij voorkeur voor een leasemaatschappij met uitstekende voorwaarden, zoals bijvoorbeeld VWP Autolease.