Zakelijk

Zorgverzekering in het buitenland

Vakantieplannen? Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om te weten hoe het nu werkt met je zorgverzekering tijdens de reis. Wat krijg je precies vergoed en voor welke kosten is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een Nederlandse zorgverzekering is alleen geldig wanneer je op vakantie gaat in het buitenland, wanneer je er werkt zijn er andere regelingen geldig. Wanneer je op vakantie gaat in het buitenland moet je op het volgende letten met je zorgverzekering:

Zorgverzekeringen vergelijken

Niet elke zorgverzekering dekt dezelfde kosten voor het buitenland. Het is daarom belangrijk om zorgverzekeringen te vergelijken door middel van een zorgvergelijker en te zien welke de meeste kosten voor het buitenland dekt.
Elk jaar mag je van zorgverzekeraar veranderen. Ga je op reis? Dan kan het best de moeite waard zijn om van verzekeraar te wisselen. Dan kan je ook meteen kijken naar wat de beste & goedkoopste zorgverzekering voor je is.

Basisverzekering

De basisverzekering vergoed vrijwel alle medische kosten die gemaakt worden in het buitenland. Maar let wel op, deze verzekering hanteert de Nederlandse kosten voor medische ingrepen. Dit kan soms heel wat duurder uitpakken. Daarom is het verstandig om een goede aanvullende zorgverzekering te kiezen die vergoed al snel de volledige gemaakte kosten in het buitenland.

Vaccinaties

Ga je ver op reis en moet je daarvoor gevaccineerd worden? Dit wordt vrijwel niet uit de basisverzekering vergoed en ook hiervoor is het belangrijk om voor een aanvullende verzekering te gaan. Let goed op de prijzen, sommige aanvullende pakketten betalen vaccinaties tot maar een bepaald bedrag.

Reisverzekering

Is het dan nog steeds nodig om ook een reisverzekering af te sluiten wanneer je naar het buitenland gaat? En wanneer is een reisverzekering dan nodig? Een reisverzekering verzekert je voor veelal dezelfde kosten als een aanvullende zorgverzekering. Alleen moet je een aanvullende zorgverzekering al in dit jaar aanvragen voor het volgende jaar. Beschik je over alleen een basisverzekering en ga je op vakantie? Dan is het enorm aan te raden om ook een reisverzekering af te sluiten die medische kosten vergoed. Zo ga je goed verzekerd op weg. Een groot verschil tussen een aanvullende verzekering en reisverzekering is de vergoeding van vaccinaties. Dit vergoed alleen een aanvullende verzekering, een reisverzekering niet.

Ga je op vakantie naar het buitenland? Zorg dan dat je goed verzekerd bent. Met alleen een basiszorgverzekering worden de meest basale kosten vergoed volgens Nederlandse normen. Zo kunnen de kosten enorm oplopen wanneer je een land bezoekt waar de medische kosten hoger zijn. Zorg daarom het jaar voordat je op reis gaat voor een goede aanvullende zorgverzekering die alle kosten dekt en zorgt voor vergoeding van vaccinaties. Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Sluit dan zeker een reisverzekering af om mogelijke medische kosten te voorkomen. Ga met een gerust hart op reis en verzeker je tegen onaangename medische kosten in het buitenland.