Een zakenman loopt over een zebrapad op straat en heeft een laptoptas in zijn hand.
Algemeen

Professionele laptoptassen

Laptoptassen

Laptoppen zijn er in verschillende merken en maten. Voor elke laptop is er daarom ook de juiste maat laptoptas. De grootte van laptoptassen worden aangegeven in inch, wat overeenkomt met de grootte van het beeldscherm van een laptop. U kunt met een meetlint makkelijk uw beeldscherm diagonaal opmeten. Als uw schermdiagonaal tussen de 35,8 en de 39,6 cm is heeft u een laptoptas 15 inch nodig. Is uw scherm 43,9 cm dan heeft u een 17 inch laptoptas nodig.

Materiaal van laptoptassen

Een laptop moet altijd veilig en beschermd vervoerd worden. Een goede laptoptas heeft een speciale en meestal gewatteerde sleeve. Het hangt van persoonlijke smaak af welke laptoptas voor u de juiste is. Tegenwoordig zijn er diverse laptoptassen van stevige en goede kwaliteit. U kunt kiezen uit nylon en neopreen, vervaardigd uit synthetisch materiaal, maar u kunt ook voor een natuurlijk materiaal kiezen, zoals leer. Ze zijn er in elke maat met verschillende prijscategorieën, vormen en modellen.

Casual, urban, klassiek of zakelijk

Het klassieke en zakelijke standaardmodel komt het meest voor en heeft meestal een draagriem, die over de schouder kan worden gedragen. De rits die over drie zijdes geopend kan worden, is voor mensen die vanuit de tas op hun laptop werken. Onder studenten is de casual en urban model heel populair. De casual schoudertas of urban messenger bag heeft een draagriem en vaak een handgreep boven op de tas, zodat hij met één hand gedragen kan worden. Met de rits aan de bovenkant en een flap eroverheen, kan de laptop makkelijk voor gebruik gepakt worden.

Laptoptas dames

Voor de stijlbewuste (zaken)vrouw is er veel keuze in het assortiment voor de perfecte en unieke dames laptoptas. De tassen zijn net als de casual en urban modellen vaak voorzien van allerlei kleuren en patronen. Voor de modebewuste vrouw hoort een tas bij haar outfit en mag het best een luxe uitstraling hebben.