Zakelijk

De beste kleine laptops in 2017

Kleine laptops (laptops met een beeldscherm kleiner dan 13 inch) zijn met name geschikt voor zakelijke professionals die vanwege hun werkzaamheden vaak met hun laptop op stap moeten. Dit laptop type is licht van gewicht en heeft een beperkte omvang, waardoor u het gemakkelijk overal met u mee kunt nemen. Echter is er wel een belangrijk verschil op te merken: de laptops met een 12 inch beeldscherm zijn over het algemeen een stuk krachtiger dan de 10- en 11 inch varianten. Vooral de goedkope 10- en 11 inch laptops zijn voor serieuze zakenlieden eigenlijk niet interessant, omdat deze laptops niet geschikt zijn om onderweg actief en langdurig op te werken. Veel meer dan aan een simpele spreadsheet werken komt u niet met deze modellen. Dat geldt echter niet voor de Apple MacBook (11,6 inch scherm), die net als de Acer Aspire Switch Alpha (12 inch laptop) als beste uit de test is gekomen uit het onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond. De Beste Koop (producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding) is volgens de Consumentenbond de Samsung Galaxy TabPro S (12 inch scherm). In dit artikel lichten we deze laptop modellen verder toe.

Acer Switch Alpha 12 SA5-271P-58V8

Acer Switch Alpha 12 SA5-271P-58V8Met de Acer Switch Alpha 12 SA5-271P-58V8 bent u altijd en overal productief. Met dit multifunctionele innovatieve apparaat kunt u met meerdere programma’s tegelijkertijd werken. Wanneer u het toetsenbord vastklikt kunt u aantekeningen maken tijdens presentaties en vergaderingen. Om onderweg actief te blijven gebruikt u de Switch Alpha als tablet om tegelijkertijd muziek te luisteren, uw mails te beantwoorden en online uw netwerk te volgen via LinkedIn. Daarnaast maakt het Windows 10 Pro systeem dat uw bestanden altijd versleuteld worden opgeslagen, zodat anderen niet bij uw bedrijfsgevoelige informatie kunnen. Wij raden u deze kleine laptop aan voor het werken met Word, Powerpoint en Excel en om onderweg draadloos te kunnen internetten en te e-mailen.   

Apple MacBook Air 11.6”

De Apple MacBook Air 11.6 is een kleine laptop met een gewicht van slechts 1,08 kilo, die over een luxe aluminium behuizing beschikt. De MacBook is voorzien van een 256 GB SSD, waardoor het een handig apparaat is wanneer u onderweg veel bestanden meeneeemt. Enkele minpunten aan de laptop zijn de beperkte aansluitingen o.a. qua USB, en de beperkte kijkhoek en kleurweergave van het beeldscherm.

Samsung Galaxy TabPro S

De SamSung Galaxy TabPro S kan tenslotte worden omgeschreven als een high-end Windows tablet. De Galaxy TabPro beschikt over een combinatie van een Intel Core M3 processor, een geheugen van 4GB en een 128GB SSD. Hierdoor kunt u met dit apparaat onderweg lekker vlot en prettig werken, wat uw taken ook zijn. Verder heeft de TabPro S ook een prachtig HD beeldscherm, en kan het toetsenbord ook los worden gemaakt en gebruikt.