Auto zakelijk leasen
Bedrijfsvoering

Auto zakelijk leasen

Op het moment dat je in een auto rijdt, kan het handig zijn om deze te leasen. Vooral als je deze veel gebruikt voor je werk, kan het erg voordelig zijn om een auto te leasen. Als je dit goedkoop wilt doen, kan het een goede keuze zijn om een auto zakelijk te leasen.

Wat is zakelijk leasen?

Wanneer je voor je werk veel in een auto rijdt, kan het een goede keuze zijn om een zakelijke lease auto te nemen. Dit komt omdat dit een stuk goedkoper kan zijn dan wanneer je zelf een auto leaset of koopt. Vooral als je dit via het bedrijf waar je werkt kan doen, is dit erg voordelig.

Een zakelijke lease auto is vooral erg voordelig omdat dit vaak door je bedrijf betaalt wordt. Het enige wat je dan zelf hoeft te betalen, is de bijtelling. Bijtelling is een soort belasting dat je betaalt over de auto als je er zelf ook in rijdt. Dit is echter wel een stuk goedkoper dan het zelf aanschaffen van een auto.

Bijtelling gaat pas in op het moment dat je meer dan 500 kilometer per jaar rijdt zonder dat je de auto voor zakelijk gebruik gebruikt. Als er meer dan dit in de auto gereden wordt voor privé doeleinden, wordt dit door de belastingdienst gezien als een inkomen. Hier betaal je dan ook belasting over. Dit wordt dan de bijtelling genoemd.

Verschillende auto’s zakelijk leasen

Er zijn verschillende auto’s die je zakelijk kunt leasen. Met een zakelijke auto wil je wel professioneel over komen. Een Volkswagen auto leasen kan dan ook een goede keuze zijn om te doen. Deze auto’s hebben namelijk een professionele uitstraling.

Als je op zoek bent naar een hybride auto, kan Toyota Yaris lease ook een goede optie voor je zijn. Op die manier kun je kiezen of je elektrisch of op benzine wilt rijden. Skoda Karoq lease kan ook een goede optie zijn. Dit is een iets hogere auto. Dit geeft ook een professionele uitstraling als je op weg bent naar een zakelijke afspraak die je hebt staan.