Drie werknemers vergaderen en zitten naast een bureautafel.
Bedrijfsvoering

Wat is Lean Six Sigma?

De term Lean Six Sigma zal u waarschijnlijk wel ergens bekend voorkomen, maar als we u vragen om het begrip uit te leggen is dit waarschijnlijk lastig. Daarom geven wij u in dit artikel meer informatie over wat Lean Six Sigma inhoudt en waar het voor gebruikt word. Heeft u een onderneming en wilt u weten waarvoor u Lean Six Sigma in kunt zetten? Leest u dan snel verder en ontdek de voordelen van Lean Six Sigma.

Lean Six Sigma uitgelegd in heldere taal

Als we Lean Six Sigma moeten omschrijven in een paar zinnen kunnen we dit het beste op de volgende manier doen: Lean Six Sigma is een methodiek, die uitvoerig getest is, en helpt processen binnen organisaties te verbeteren. Daarnaast is het uitgangspunt bij Lean Six Sigma altijd duurzaamheid. In principe is Lean Six Sigma voor iedere onderneming nuttig. Zeker wanneer uw onderneming te maken heeft met ingewikkelde processen, is het aan te raden om deze middels de Lean Six Sigma methode te structureren. Het is wereldwijd bewezen dat Lean Six Sigma werkt en veel ondernemingen profiteren van deze voordelen.

Hoe kunt u Lean Six  Sigma implementeren binnen uw bedrijf?

U denkt nu misschien: een Lean Six Sigma training klinkt leuk, maar hoe kan ik deze methode implementeren binnen mijn bedrijf?  Natuurlijk kunt u op internet veel informatie vinden over Lean Six Sigma. Toch is het verstandiger om eens een bedrijf in te schakelen wat gespecialiseerd is in Lean Six Sigma. Vaak kunnen dit soort bedrijven u goed begeleiden en u kennis laten maken met Lean Six Sigma. Enige kennis van Lean Six Sigma is namelijk van belang als u dit op een juiste wijze wilt implementeren binnen uw bedrijf. Doe daarom hier uw voordeel mee en schakel professionals in om Lean Six Sigma succesvol in uw onderneming te introduceren!