Een koffiezetapparaat schenkt een kopje koffie.
Kantoor

Beste koffiemachine voor op kantoor

Als je aan het begin van de ochtend aankomt op kantoor, dan is er geen plezieriger geur te bedenken dan die van heerlijke vers gezette koffie. Wie is er nou niet gek op goede koffie? Echter, wat men verstaat onder “goede” koffie is voor iedereen weer anders. Wanneer u een nieuwe koffiemachine wilt bestellen voor op kantoor en u dit al een tijd niet meer heeft gedaan, dan zal u merken dat er tegenwoordig (op het internet) veel meer mogelijkheden zijn dan u ooit heeft kunnen voorstellen. Om de keuze voor u eenvoudiger te maken vertellen wij welke koffiemachine naar onze mening de beste keus is voor zakelijk gebruik.

De Siemens TI907201RW EQ9 volautomaat espressomachine

Wanneer u op werk aan het begin van de dag altijd wel een energieboost kunt gebruiken en sterke en intense koffie vaak goed van pas komt, dan is een espressomachine de meest geschikte keuze. Een espresso-apparaat warmt eerst het water op tot de optimale temperatuur van zo’n 90 graden, in tegenstelling tot bij kokend water die bijna altijd aan de koffie een bittere smaak geeft. Het hete water loopt dan langs de gemalen koffie met een druk die ervoor zorgt dat er uiteindelijk een klein kopje sterke koffie wordt geproduceerd.

Voor de fijnproevers is de roestvrijstalen Siemens EQ9 TI907201RW onmisbaar op kantoor. Met deze volautomaat espressomachine zet u met één druk op de knop twee cappuccino’s of latte macchiato. Met het dubbele bonenreservoir wisselt u gemakkelijk tussen verschillende smaken. Zo kunt u iedere keer weer gemakkelijk en snel een andere kop koffie zetten. Met het gebruiksvriendelijke touchscreen kunt u voor uzelf en voor negen andere gebruikers een persoonlijk recept samenstellen en opslaan op uw eigen naam. Wanneer u een belangrijke zakenmeeting in gaat of een belangrijke afspraak heeft met een groep partners, kunt u iedereen gelijk trakteren op de rijke smaak van een goede espresso door gebruik te maken van de functie waarmee u in één keer negen koppen zet. Na gebruik kunt u eenvoudig de koffie-uitloop en het melkreservoir van deze Siemens-espressomachine reinigen met de automatische reinigingssystemen.

Beste koffiebonen voor een espressomachine

Tenslotte is niet alleen de koffiemachine, maar is ook de keuze van koffiebonen belangrijk voor het zetten van een goede en sterke espresso. Om een goede espresso te maken heeft u kwaliteitsbonen nodig. Het beste kiest u dan voor 100% Arabica, die door een Italiaanse branding worden gekenmerkt met een zacht en zoete volle smaak. De koffiebonen hebben een verlaagd cafeïnegehalte, een lage zuurgraad en een fruitige nasmaak. Het is een ongewassen bonensoort (100% Arabica), waardoor deze Caffe Coronel bonen een zeer volle smaak geven.