Technologie

3 functies van Power BI

Power BI is een business intelligence tool die inzicht geeft in data.

Power BI integreert cloudgegevens, on-premises gegevens en online services om gemakkelijk leesbare rapporten en dashboards te genereren. Power BI biedt gebruikers een breed scala aan aanpassingsopties, waaronder de mogelijkheid om hun eigen visualisatietypen en rapporttypen toe te voegen. Gebruikers kunnen ook hun eigen aangepaste visuals maken in PowerBI zelf. Lees hieronder een aantal functies van Power BI.

1: Gegevensgestuurde visuals toevoegen

Power BI stelt u in staat om te communiceren met de gegevens en de juiste visualisatietechniek te kiezen (grafieken, grafieken, kaarten, enz.). Voeg het toe aan uw Microsoft Office 365-account en begin nu met het visualiseren van gegevens.

Grafieken

Power BI biedt verschillende soorten diagrammen, waaronder kolom-, staaf-, cirkel- en ringdiagrammen. Deze grafieken kunnen verschillende soorten statistische gegevens visualiseren, zoals categorische en numerieke waarden. Een kolomdiagram met slechts twee kolommen kan bijvoorbeeld het percentage van twee verschillende categorieën of groepen weergeven, evenals hun totale bedragen of aandelen in één enkel diagram.

2: Importeren van data

Het importeren van gegevens is cruciaal voor elk BI-project. Met Power BI kunt u gegevens uit veel verschillende bronnen importeren, wat betekent dat u kunt beslissen welke gegevens belangrijk zijn voor uw behoeften.

Beste manieren om uw gegevens in Power Bi te importeren zijn:

Het uploaden van de bestanden

Dit is de meest gebruikte aanpak, omdat er geen computervaardigheden voor nodig zijn. U kunt uw bestand(en) uploaden met de optie ‘Bestanden uploaden’ aan de linkerkant van het scherm Gegevens importeren.

Rechtstreeks vanaf een URL

U kunt uw Excel- of CSV-bestanden ook rechtstreeks koppelen aan een specifieke URL die u wilt importeren. Het enige wat je hoeft te doen is het in het tekstvak te plakken en op ‘Automatisch bestandstypen detecteren’ te klikken. Dit zal het automatisch detecteren.

3: Deel uw inzichten in realtime.

Dit is een online dashboardtoepassing die toegang biedt tot rapporten, gegevensanalyse en visualisatiefuncties. Het stelt gebruikers in staat om inzichten in realtime te delen met anderen in hun organisatie of teamleden. Training power bi volgen? Dan kunt u een kijkje nemen op de site van Westhaghe. Zie voor meer informatie!