Een laptop met de woorden digitale marketing erop, zittend op een bureau.
Technologie

Dit is waarom je een webapplicatie nodig hebt

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Daarop staan apps, kleine programmaatjes die iets voor je kunnen betekenen. Je kan hiermee internetbankieren, spelletjes spelen, checken hoe laat je bus arriveert en nog veel meer. Deze apps zijn te krijgen in de Apple Store of de Play Store van Android en zijn alleen op je telefoon te bedienen. Als je meer wilt kunnen doen met je laptop of computer, heb je daar dezelfde soort software programma’s voor nodig, om met bepaalde content te kunnen interacteren.

Schakel een applicatie goeroe in

Simpele tekst websites zijn over het algemeen goed zelf te bouwen. De programmering achter de website is vrij eenvoudig, je kan op links of menu’s klikken en je komt op een volgend deel van de website. Een uitklapmenu of een lijst met opties, dat kan dan al wat ingewikkelder worden. Maar ingewikkeldere functies zoals betalen op een website, spelletjes doen of een fotoboek ontwerpen, daarvoor moet je een webapplicatie laten maken. Interacterende stappen met opdrachten die een bezoeker geeft met een muisklik, dat moet goed werken. De gebruiksvriendelijkheid van een website is onwijs belangrijk voor de populariteit hiervan. Daarnaast moet een goed werkende webapplicatie ook veilig zijn, als er geldtransacties op worden gedaan. Allemaal redenen om niet zelf te sleutelen, maar een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om een webapplicatie voor je te laten bouwen.

Wensen vertalen naar praktijk

Soms is het lastig om te bedenken wat er nodig is voor een bepaalde dienst. Een klant die een webshop wil openen of een nieuw social media platform heeft bedacht, heeft een bepaalde voorstelling van hoe het eruit moet komen te zien. De kleuren, de opties, het gebruik en dan vooral, hoe het eindproduct wordt verkocht. Of dit nou via reclame is, het verkopen van goederen of door hits op een website, een applicatie developer kan meedenken. Een applicatie developer kent de opties en weet hoe het bouwen van een website moet verlopen. 

Onderhoud

Webapplicaties hebben ook onderhoud nodig. Er worden voortdurend updates over het internet aangeboden. Een nieuwe versie van besturingssysteem, een snellere versie van een internet browser, het internet ontwikkelt zich continue. De werking van software is afhankelijk van deze dingen. Stel je voor de een webapplicatie niet meer werkt na een update, dan wil je als eigenaar van je webshop zo snel mogelijk weer je product kunnen verkopen. Door een beheerder in te schakelen die vanaf het begin de visie van het bedrijf heeft meegekregen, kan de webapplicatie naadloos meegaan in een volgende update.