Mkbview.nl horeca kassa
Technologie

Een goed kassa software systeem in de horeca is cruciaal

Het beste hulpmiddel voor elk bedrijf in de horeca is het hebben van goede kassa software

Elke horecaondernemer wordt constant uitgedaagd om nog betere prestaties te leveren op het gebeid van productkwaliteit en de service voor de gasten. Het werken in de horeca is een dynamisch gebeuren en de nadruk ligt op het operationele gebeuren en niet op de administratieve kant van de bedrijfsvoering.

Het is daarom essentieel om toch de juiste ondersteunende hulpmiddelen te gebruiken om de administratie makkelijker en sneller te maken en bovendien de bedrijfsvoering te kunnen optimaliseren. Het beste hulpmiddel voor elk bedrijf in de horeca is goede kassa software. Het gebruik van goede kassasoftware heeft tal van voordelen voor zowel de gast, het personeel als voor de ondernemer. Het is dan ook belangrijk om alle functionaliteiten van een kassasysteem goed te overwegen voordat een systeem wordt aangeschaft. Wellicht zijn er functies die nu nog niet gebruikt worden maar wel erg interessant kunnen zijn om in de toekomst te gebruiken.

Een kassasysteem bevordert een goede en snelle service

Het contact tussen het bedienend personeel en de gast is uiteraard van cruciaal belang en het is belangrijk dat dit met zoveel mogelijk aandacht en zo efficiënt mogelijk gebeurt. Personeel dat de hele tijd onderweg is naar de rekening, het pinapparaat of de kassa, is natuurlijk niet ideaal. Door gebruik te maken van een kassa softwaresysteem met zogenaamde handhelds, heeft het personeel een portable kassa bij zich, waarmee de meeste handeling aan tafel kunnen plaatsvinden en de service voor de gast sneller is en als positiever wordt ervaren.


Tip: Horeca kassasysteem vóór en dóór de horeca

Het is daarnaast als bedrijf ook mogelijk om standaarden in te voeren met betrekking tot de service. Je kan bijvoorbeeld stellen dat je wil dat iedere tafel op zijn minst een keer per kwartier wordt gecheckt of alles naar wens is. Deze handeling is vervolgens in te voeren in het kassasysteem. De meeste kassasystemen zijn in te stellen met een timer die ervoor zorgt dat een tafel van kleur veranderd zodra deze een specifiek aantal minuten geen aandacht heeft gekregen. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om de kwaliteit van de dienstverlening te meten.

Maak de boekhouding makkelijker met behulp van de data uit het kassasysteem

Naast het feit dat kassasoftware een significante bijdrage levert aan de service voor de gasten, zijn er nog meer voordelen verbonden aan het hebben van een optimaal functionerend kassa systeem. De kassa software verzamelt namelijk alle data van de onderneming van bestellingen tot de tijden waarop deze geplaatst worden inclusief alle bijkomende financiële transacties.

Uitgelicht: Kassasysteem voor de anderhalve meter horeca

Al deze informatie is dan ook toegankelijk en kan bij een goed kassa softwaresysteem direct gelinkt worden aan de boekhoud administratie, zodat de hoeveelheid werk aan de boekhouding aanzienlijk minder wordt. Ook op het gebied van voorraadbeheer en plannen van de personeelsbezetting kan ontzettend veel optimalisatie bereikt worden met de nieuwste kassa systemen.