Handige tips
Technologie

Handige tips voor XS4ALL en Telfort webmail

XS4ALL en Telfort webmail worden door veel mensen gebruikt, maar daardoor komen er wel hier en daar wat vragen van gebruikers. Om daar antwoord op te geven hebben we hier een aantal veelgestelde vragen beantwoord, en geven we wat simpele tips zodat je het beste uit je XS4ALL en Telfort webmail kunt halen.

Handige informatie over XS4ALL

Je wil natuurlijk dat je alle mail goed ontvangt, en dat er niet opeens mailtjes verdwijnen, omdat je mailbox niet groot genoeg is. Met XS4ALL heb je dat probleem niet. Met 25 GB heb je genoeg ruimte voor heel veel mailtjes. Je moet wel je spam- en virusfilter aanzetten.

Om optimaal gebruik te maken van je webmail raden we je aan om Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge of Mozilla Firefox te gebruiken. Wanneer je problemen ervaart met je webmail kan het zijn dat je de laatste versie van je browser moet downloaden. 

Heb je problemen met inloggen bij XS4ALL en gebruik je een Mac? Check dan eerst of je MacOS versie recent is. Oudere versies kunnen namelijk voor problemen zorgen. 

Telfort webmail

Telfort webmail is erg simpel in gebruik, en ook zeker een aanrader. Een groot voordeel is dat je met de vernieuwde webmail omgeving foto’s, pdf’s en office bestanden eerst in je browser kunt bekijken, zonder deze te downloaden. Zo hoef je niet telkens onnodige downloads van je computer te verwijderen. 

De voordelen van webmail

Webmail is erg handig voor degenen die op meerdere plaatsen hun e-mail willen checken, bijvoorbeeld thuis, op kantoor, op vakantie, onderweg… Dankzij webmail heb je altijd toegang tot je mailbox. En wil je een bijlage sturen aan iemand, en schrijf je in je mail iets over deze bijlage maar vergeet je hem toe te voegen? Dan krijg je een handige melding. De mailtjes als ‘ik heb geen bijlage ontvangen’ of ‘over welke bijlage heb je het?’ zijn verleden tijd!