tilhulp vaten
Bedrijfsvoering

Tilhulp voor het veilig kantelen van vaten

De kantelaar voor vaten is onmisbaar in fabrieken en magazijnen die veel te maken krijgen met dit soort ladingen. Ondanks dat de mens sterk en slim is, zijn sommige voorwerpen onmogelijk om handmatig te verplaatsen. Dit geldt bijvoorbeeld voor vaten. Deze voorwerpen zijn groot, lomp, zwaar en soms gevuld met gevaarlijke vloeibare stoffen waar je niet mee in aanraking wilt komen. Voor zulke gevallen moet je gebruik maken van een speciale kantelaar voor vaten. Deze machine zorgt ervoor dat er geen menskracht nodig is om de vaten te verplaatsen. Het enige waar jij je werknemers voor nodig hebt, is het controleren en besturen van de machine.

Wat is een kantelaar?

De kantelaar is een ideale machine voor magazijnen. De machine wordt geleverd met een certificaat wat aantoont dat er gebruik is gemaakt van roestvrij staal en dat er geen staal aanwezig is die magnetische reacties kan veroorzaken. Dankzij deze machine hoef jij geen personeel meer in te huren voor het tillen van zware en onhandige vaten. Daarnaast geeft het gebruik van deze machine meer zekerheid dat jouw materialen onbeschadigd blijven, aangezien het met veel zorg de producten oppakt, verplaatst en vervoert. Een machine kan wel een capaciteit van 350 kg of meer aan.

Waarvoor kan jij de kantelaar gebruiken?

De kantelaar is speciaal ontworpen voor het veilig legen, kantelen of verplaatsen van vaten in andere containers, standaard karren of op transportbanden. Het maakt de kans op blessures en ongelukken die veroorzaakt worden door het handmatig tillen en verplaatsen van zware vaten kleiner en het is een ideale oplossing om schade aan materialen te voorkomen. De kantelaar is gemaakt in roestvrij staal, zodat het jarenlang mee zal gaan. Lees op deze website meer over het inzetten van tilhulp op de werkvloer.

De kracht en diversiteit van de kantelaar

Een kantelaar is beschikbaar in allerlei verschillende vormen, grootte en toepassingen. Voor het vervoeren of kantelen van vaten heb je wellicht een andere machine nodig dan voor het vervoeren van pallets. De kantelaar die speciaal gemaakt is voor vaten heeft over het algemeen een capaciteit van 350 kilogram. Het ontwerp van de vatenkantelaar is aanpasbaar zodat het ook te gebruiken is voor verschillende grootte vaten en verschillende andere materialen. De kantelaar voor vaten is vrijwel onmisbaar in grote magazijnen.