Refurbished printer
Duurzaam ondernemen

Voordelen van een refurbished printer

Veel bedrijven moet vroeg of laat weer op zoek naar een nieuwe printer. Dit is vaak erg vervelend omdat deze eigenlijk alleen maar geld kost en nooit direct wat oplevert. Je print er immers alleen documenten mee. Waarom zou je dan elke keer de hoofdprijs gaan betalen voor een printer en daarbij nog niet eens klaar bent, gezien je ook het gebruik van de printer nog moet betalen. We vertellen je in dit artikel meer over de voordelen van een refurbished printer.

Prima kwaliteit tegen een lagere prijs

Doordat een refurbished printer officieel een tweedehands printer is kan de verkopende partij deze printer tegen een veel lagere prijs aanbieden dan een nieuwe printer. Je hebt vaak wel een wat oudere versie, maar de printer is wel als nieuw. De printer wordt namelijk compleet nagekeken en vervolgens ook voorzien van nieuwe onderdelen wanneer er duidelijke sporen van gebruik zijn of dat het onderdeel niet meer volledig werkt.

Daarbij wordt de printer tevens aangeboden met garantie. Het mooie hiervan is dat hoe hoger, de aanschafprijs normaal gesproken is, hoe meer voordeel de partij hierop kan bieden. Denk hierbij aan een A3 laserprinter kleur Wellicht kun je ook nog wat extra korting krijgen door je oude printer in te ruilen. Dit is voor de verkopende partij ook weer interessant gezien ze deze zelf in een later stadium weer kunnen verkopen.

Verantwoord printen met een refurbished printer

Doordat de aanschafwaarde van een refurbished printer veel lager is kun je geld besparen, maar ook het gebruik van een refurbished printer is veel lager als je het vergelijkt met een professionele printer. Als je het omrekent zal de kosten per afdruk namelijk veel lager liggen. Daarnaast is het mooie dat je ook nog eens meedenkt aan het milieu, waardoor je dit als ondernemer tegelijkertijd ook goed kan toepassen in je huidige MVO beleid. Dit is is dus niet alleen voor je portemonnee goed, maar ook goed voor je eigen omgeving en imago.