cryptocurrency
Financiën

Beginnerstips voor het beleggen in cryptocurrency

Beleggen in crypto is steeds vaker het nieuws van de dag. Je hoeft niet lang te zoeken in je kenniskring om iemand te vinden die belegt in crypto. Investeren in crypto is erg populair, omdat de potentiële winst erg groot is. De markt kan op sommige dagen wel tientallen procenten omhoog of omlaag schieten, wat het risico natuurlijk ook erg groot maakt. Het mooie van crypto is wel dat je niet direct duizenden euro’s hoeft te investeren. Je kunt al met een paar euro beginnen. Zeker wanneer je net komt kijken is het helemaal niet zo’n gek idee om met een paar tientjes te beginnen. Op deze manier kun je meer gevoel ontwikkelen voor de markt en de verschillende aanbieders. Mocht je dan op een gegeven moment meer risico willen nemen, dan kan je dit altijd nog later doen.

Wil jij beginnen met beleggen in cryptocurrency?  Dan is het verstandig om te kiezen voor binance of bitvavo. Dit zijn de meest gebruikte crypto exchanges in Nederland. Zo weet je zeker dat je jouw crypto’s koopt via een betrouwbaar platform.

Verspreid je geld over verschillende crypto’s

De eerste concrete tips die we kunnen meegeven, is om je geld op crypto te spreiden. Spreiden van je investering zorgt er namelijk voor dat je minder risico loopt. Mocht een bepaalde munt een tijdje erg slecht gaan, dan heb je vaak andere investeringen lopen die dit kunnen compenseren. We raden wel aan om niet te veel te spreiden. Het heeft namelijk ook geen zin om je geld over tientallen munten te spreiden, omdat je dan ook munten zult hebben die je helemaal net zo goed kent. 

Doe goed onderzoek

Voordat je gaat investeren is het ook aan te raden om je onderzoek te doen. Op internet zijn allerlei bronnen van informatie te vinden, zoals boeken, podcasts en video’s. Dit is een goed startpunt voor het beleggen in crypto. Laat je echter ook niet gek maken door wat je op internet ziet en blijf je eigen gevoel volgen. De laatste tips is om vooraf te bepalen op welke termijn je wilt beleggen. Sommige handelaren willen vooral resultaat op de korte termijn, terwijl andere er voor de langere termijn inzitten. Wil je zelf beginnen met beleggen? Dan is het allereerst van belang om een goede crypto exchange te vinden.