Zakelijke leningen
Financiën

Beleggingen en zakelijke leningen

Je geld op de bank laten staan is lang niet altijd interessant. De rente gaat steeds verder richting de 0%, en je verdient dus weinig tot niets aan het spaargeld. Ook is het krijgen van een lening bij een bank niet altijd even makkelijk, of het nu om een zakelijke of persoonlijke lening gaat.

Een zakelijke lening, maar dan niet bij de bank

Tegenwoordig zijn er diverse financieringsbedrijven die je een zakelijke lening kunnen bieden. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het soort lening, maar verschillen vaak niet veel met een klassieke bank. Wel is het vaak makkelijker om via een financieringsbedrijf een zakelijke lening aan te vragen, en ook daadwerkelijk te krijgen.

Voorbeelden van zakelijke financieringsbedrijven

Er zijn veel van dit soort bedrijven te vinden, met hun eigen specialisaties, regels en ervaring. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Funding Circle
  • B2BusinessLening
  • InvoiceFinance NL
  • Qredits

Bekijk alle voorwaarden goed voor je een lening afsluit, en vergelijk de verschillende aanbieders om te gene die het beste bij je bedrijf past te kiezen.

Je geld op een slimme manier beleggen

Een beleggingsportefeuille opbouwen kost veel tijd, vooral omdat je goede research moet doen over de dingen waarin je wil investeren. Daarom is het aangeraden naar veel verschillende voorbeelden te kijken zodat je een idee krijgt van alle mogelijkheden. Je bespaart hier een beetje tijd mee. Maar uiteindelijk draait het vooral om het opstellen van een goed gevarieerde beleggingsportefeuille waarmee je continu geld kunt verdienen.

Maak voor je begint met beleggen een keuze over de verschillende fondsen, en ook het aantal dat je toe wil voegen aan je portefeuille. Zorg ervoor dat je portefeuille gevarieerd is om het risico zo laag mogelijk te houden. Dit betekent echter niet dat je zeker weet dat je geen geld gaat verliezen. Beleggen brengt namelijk altijd een bepaald risico met zich mee.