Investeringen landbouwbedrijf
Financiën

De beste investeringen voor jouw landbouwbedrijf

Moderne agrariërs ontkomen er niet aan om eens in de zoveel tijd nieuwe investeringen te doen. Om te kunnen blijven concurreren met andere bedrijven en vooral om het eigen hoofd op langere termijn boven water te kunnen houden, zijn er periodiek slimme en doordachte investeringen nodig op en rond het boerenbedrijf. Maar wat zijn eigenlijk de beste investeringen die je kunt doen als agrariër? In dit blog vind je enkele handige suggesties voor boeren die nadenken over het slim en rendabel investeren van hun geld.

Nieuw machines kopen

Zijn er op jouw bedrijf veel oude machines, zoals verouderde trekkers, rooimachines of haperende transportbanden en sorteermachines? Dan loont het om eens kritisch naar je machines te kijken en te kiezen voor vernieuwing. Moderne landbouwmachines die te koop zijn bij Van Trier zijn een goed alternatief, als je op zoek bent naar kwalitatief uitstekende landbouwmachines die sterk zijn en voordelig en zuinig in het gebruik. Er zijn tal van soorten landbouwmachines te koop bij Van Trier, zoals doseerhoppers, kistenvullers, sorteermachines, transportbanden, trechters en hallenvullers. Koop je een of meer nieuwe machines, dan bespaar je jezelf op termijn een hoop geld en moeite. Met nieuwe landbouwmachines heb je veel minder reparatiekosten en ben je aan het onderhouden van de machines tegelijk veel minder tijd kwijt. Een win-win-situatie dus!

Verduurzaming van de stallen & huisvesting

Naast het aanschaffen van nieuwe landbouwmachines die te koop zijn bij Van Trier, gaan veel boeren voor het verduurzamen van hun boerderij, stallen en agrarische loodsen. Een efficiënte manier om flink op energiekosten te besparen, is het goed isoleren van loodsen en stallen, zodat deze ook in de koude maanden beter op temperatuur blijven. Met name dakisolatie is hier een efficiënte bezuinigingsmaatregel. Agrarische stallen en loodsen kunnen ook goed gebruikt worden zonnepanelen op te leggen en zo voordelig energie op te wekken. Vergeet hierbij niet dat er via de gemeente subsidies verkrijgbaar zijn, zoals btw aftrek of een gedeeltelijke vergoeding van de verduurzamingskosten, die je al snel 10 tot 30 procent korting opleveren op het investeringsbedrag. Veel boerderijen zijn oud en relatief slecht geïsoleerd. Door de boerderij beter te isoleren met HR+++ glas, het isoleren van muren en natuurlijk ook het dak, kun je als agrariër de energiekosten fiks omlaag brengen. Ook vloerverwarming kan een flinke duit in het financiële zakje doen. Laat je als boer hierover verder informeren door een expert en kies ook voor duurzamer en slimmer ondernemen!