Wanneer is het verstandig een factuurprogramma te gebruiken?
Financiën

Wanneer is het verstandig een factuurprogramma te gebruiken?

Ga je online op zoek naar software om facturen te maken, dan ontdek je al snel dat je flink wat online factuurprogramma’s tegenkomt. Het voordeel hiervan is dat je geen internetverbinding nodig hebt om toch gebruik te kunnen maken van je facturen programma.

Omdat er steeds meer online factuurprogramma’s beschikbaar zijn hoef je als ondernemer zelf ook steeds minder met Excel of Word te werken. Aan een digitaal facturen programma zitten een aantal voordelen.

Niet alleen heb je overal toegang tot deze gegevens, er wordt ook voortdurend nieuwe software ontwikkeld. De bestaande software wordt steeds verbeterd en aangepast aan de huidige eisen. Het voordeel van een online facturen programma is dat je hiervoor alleen een browser nodig hebt of een app.

Overal toegang tot je facturen programma

Het grote voordeel van een online factuurprogramma is dat je overal toegang hebt tot de software. Hierbij maakt het niet uit met welk besturingssysteem je werkt. Ook het merk smartphone wat je gebruikt heeft hier geen invloed op.

Facturen in je eigen stijl versturen

Wil je graag herkenbare facturen? Je kan kiezen voor een factuurprogramma waarmee je de mogelijkheid hebt om facturen in je eigen stijl te maken. Zo word je factuur een soort van een visitekaartje.

Automatische facturen

Moet je veel facturen verzenden, dan kan het handig zijn om deze automatisch te versturen. Dit geldt ook voor herinneringen. Je hoeft zelf niet meer bij te houden welke klanten op tijd hebben betaald en welke niet.

Processen koppelen

Via een webapplicatie is het veel eenvoudiger om processen te koppelen met de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Dit geldt ook voor je facturen programma. Hiermee kan je zelf je gewerkte uren direct omzetten in een factuur.

Omdat je gebruik maakt van koppelingen in verschillende softwarepakketten is de kans veel kleiner dat je fouten maakt door handmatig invoeren van gegevens. Ook ben je veel minder tijd kwijt aan je administratie.