Voorbeeld van een landingspagina technologie
Marketing & Groei

10 Tips voor een goede landingspagina die converteert (met infographic)

Een landingspagina is een op zichzelf staande webpagina, losgekoppeld van de navigatie van een website, die uitsluitend is gemaakt om een ​​bezoeker te overtuigen om actie te ondernemen (aanmelden, kopen, downloaden, enz.).

Met een landingspagina verkoop je meer. Althans, dat zou je denken.

Niks is minder waar.

Ja, een goede landingspagina kan conversies opleveren. Maar het hebben van een landingspagina op zichzelf brengt niet gelijk wat op.

Er komt namelijk veel meer bij kijken, en elke landingspagina is anders. Een landingspagina met als doel om de een gebruiker te laten inloggen zal er natuurlijk anders uit zien dan een landingspagina met als voornaamste doel verkopen.

Lees hier in dit artikel verder voor meer uitleg en voorbeelden voor het maken van een goede landingspagina die converteert.

Of bekijk de 10 tips in de landingspagina infographic.

💡Wat is een landingspagina en waarom is het belangrijk?

Een landingspagina is méér dan alleen een webpagina; het is een gerichte actiepagina ontworpen om bezoekers te leiden naar een specifieke conversie, zoals een aankoop, aanmelding, of contactverzoek.

Het belang van een goed ontworpen landingspagina kan niet worden onderschat. Een goed ontworpen landingspagina kan het verschil betekenen tussen een succesvolle conversie en een gemiste kans.

Het dient als de connectie die bezoekers omzet in echte resultaten voor je bedrijf, of dat nu verkopen zijn of nieuwe leads genereren.

En wat is dan een effectieve landingspagina hoor ik je afvragen?

Nou, een effectieve landingspagina, is een webpagina die zo ontworpen is dat de bezoekers de actie uitvoeren die jij wilt dat ze uitvoeren. Dit kan van alles zijn zoals een aankoop, een download, of simpelweg het inloggen.

Een succesvolle landingspagina staat of valt met twee essentiële elementen:

 1. Een heldere waardepropositie
 2. Een duidelijke call-to-action (CTA).

De waardepropositie moet in één oogopslag duidelijk maken wat bezoekers kunnen verwachten, terwijl de CTA hen aanzet tot actie.

Laten we dit in detail brengen.

Stel, je introduceert een geavanceerde fitnessapp die gepersonaliseerde workoutplannen biedt.

Een effectieve waardepropositie voor dit product zou kunnen zijn:

“Transformeer je fitnessroutine met onze functionele app, ontworpen om je persoonlijke fitnessdoelen te bereiken met op maat gemaakte workouts. Of je nu thuis traint of in de sportschool, onze app past zich aan jouw levensstijl aan, zodat je slimmer, niet harder werkt.”

Deze propositie benadrukt de personalisatie en flexibiliteit van het product, waardoor het aantrekkelijk wordt voor een breed publiek dat op zoek is naar efficiënte en effectieve manieren om fit te blijven.

Voor dezelfde landingspagina zou een krachtige CTA (Call-to-Action) kunnen zijn:

“Begin vandaag met jouw fitnessrevolutie en ontvang 30 dagen gratis toegang!”

Deze CTA is verleidelijk omdat het een risicovrije kans biedt om de app te proberen, terwijl het ook urgentie creëert om nu te handelen voor een direct voordeel. Het motiveert de bezoeker om de eerste stap te zetten naar een fittere versie van zichzelf met een duidelijk en aantrekkelijk aanbod.

10 tips voor een goede landingspagina

Gebruik een kort formulier met alleen naam en e-mail, zichtbaar bovenaan de pagina en een vaste knop onderaan, om makkelijk aanmelden te stimuleren.

1. Begrijp je Doelgroep

Een effectieve landingspagina spreekt direct tot de behoeften, wensen, en uitdagingen van je doelgroep. Neem de tijd om je ideale klant te begrijpen: Wat drijft hen? Waar zoeken ze naar oplossingen voor? Gebruik deze inzichten om je berichtgeving te personaliseren en resonantie te creëren.

2. simpel ontwerp

Een rommelige of overweldigende landingspagina kan bezoekers afleiden of zelfs afstoten. Een strak, schoon ontwerp met een duidelijke visuele hiërarchie leidt de bezoeker natuurlijk naar je CTA. Minimaliseer afleidingen en zorg ervoor dat elk element op de pagina bijdraagt aan het uiteindelijke conversiedoel.

3. Aantrekkelijke & Relevante Afbeeldingen

Visuele content wordt elk jaar steeds relevanter; afbeeldingen en video’s zijn een krachtige manier zijn om je boodschap over te brengen en de voordelen van je aanbod te benadrukken.
Zorg ervoor dat je visuele content relevant is voor je product of dienst en dat het de aandacht van je bezoekers trekt zonder te afleiden van de hoofdboodschap.

4. Sociaal Bewijs

Integreer klantverhalen, beoordelingen, en logo´s van bestaande klanten of partners die de betrouwbaarheid van het aanbod versterken.

5. Benadruk de voordelen, niet alleen functies

Mensen vertrouwen op de ervaringen van anderen. Voeg testimonials toe van klanten die hun leven hebben verbeterd met jouw product.

6. Creëer urgentie / schaarste

Gebruik technieken om bezoekers aan te moedigen snel te handelen, zoals een aftellende klok voor een speciale aanbieding of woorden zoals exclusief, alleen geldig etc.

7. Vertrouwensignalen

Toon vertrouwensbadges of veiligheidscertificaten en bied duidelijkheid over privacy’ en gegevensbescherming.

8. Mimimale afleidingen

Elimineer elementen die de bezoeker kunnen afleiden van de conversie. Zorg dat de hoofdboodschap en de CTA centraal staan.

9. Simpele formulieren

10. A/B Testen

Test continu variaties zoals de tekstgrootte van koppen en de positie van call-to-action knoppen; vergelijk de resultaten om de versie met de hoogste klikfrequentie en conversatieratio te indentificeren.

Infographic

Voorbeelden soorten landingspagina’s

Elk van deze voorbeelden toont hoe gerenommeerde merken landingspagina’s inzetten om hun producten te verkopen, leads te verzamelen, educatieve content te delen, en interactie met hun doelgroep te bevorderen.

 • Verkooppagina (Salespage)
 • E-mail Aanmeldpagina (Opt-in/Squeeze Page)
 • Webinar Inschrijfpagina
 • Offerte Aanvraagpagina
 • Lead Contactpagina
 • Betaalpagina
 • Upsell Pagina
 • Productdetailpagina
 • Quiz en Enquêtepagina
 • Vacaturepagina
 • Blog Interactiepagina
 • Videopagina

Waar kan je landingspagina’s ontwerpen?

Voor het ontwerpen van landingspagina’s die zowel aantrekkelijk als effectief zijn, hoef je geen fortuin uit te geven. Hier zijn enkele gratis en gebruiksvriendelijke tools en platformen die je op weg helpen.

WordPress met Elementor

Ideaal voor degenen die al een WordPress-website hebben en landingspagina’s willen bouwen met een visuele editor van WordPress.

Canva

Voor gebruikers die visueel aantrekkelijke landingspagina’s willen ontwerpen met een eenvoudige drag-and-drop interface.

Adobe Photoshop

Voor geavanceerde gebruikers die op maat gemaakte visuals willen creëren.

Leadpages

Een gespecialiseerde tool voor het snel bouwen en testen van landingspagina’s gericht op conversie.

Unbounce

Biedt uitgebreide A/B-testmogelijkheden en dynamische tekstvervanging voor optimalisatie.

Wix

Wix is een gebruiksvriendelijke webbouwer die ook functionaliteiten voor landingspagina’s biedt. Hier kan je kiezen uit verschillende templates.

Terugblik

Een doeltreffende landingspagina is cruciaal voor het succes van elke online marketinginspanning. Door deze 10 tips toe te passen, kun je landingspagina’s maken die niet alleen bezoekers aantrekken, maar ze ook omzetten in waardevolle leads en klanten. Onthoud dat de reden voor succes ligt in het begrijpen van je publiek, het bieden van duidelijke en overtuigende waarde, en het voortdurend testen en aanpassen van je strategieën.