Een persoon scrolt over zijn laptop en gebruik het WordPress cms programma.
Marketing & Groei

5 redenen om je MKB website in WordPress te laten maken

Als MKB-er wil je natuurlijk online een visitekaartje afgeven en goed gevonden worden met een next-level website. Hiervoor is het CMS, wat Content Management System betekend, WordPress uitermate geschikt. Wij geven je daarom 5 redenen om je MKB website in WordPress te laten maken. Een betaalbare website wordt vaak gemaakt met WordPress, omdat de basis er voor de webontwikkelaar al staat.

Betaalbare website

Zoals we hierboven al besproken hebben is WordPress erg gemakkelijk en snel voor webdesigners, waardoor een WordPress website betaalbaar wordt voor iedereen in het MKB. De kosten van de ontwikkeling zijn veel minder als bij een op maat gemaakte website. De vaste kosten als hosting en onderhoud zijn hetzelfde.

Geen HTML kennis nodig

Als gebruiker van WordPress heb je geen kennis van HTML nodig. Het spreekt allemaal van zich en het is makkelijk te leren. Zonder enige technische kennis kun je zelf wijzigingen en toevoegingen aan je website doen. Ook is er op het internet genoeg te vinden over WordPress voor als je nog vragen hebt.

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Bijna alle WordPress websites zijn geoptimaliseerd door zoekmachines. Hierdoor wordt je goed gevonden door potentiële nieuwe klanten. Dit is anno 2017 misschien wel het grootste voordeel van dit CMS. Omdat iedereen een website heeft, wilt ook iedereen scoren in Google. Met een geoptimaliseerde WordPress website ben je een aantal concurrenten al een stapje voor.

Uitbreiden mogelijk

Het uitbreiden van je website is erg gemakkelijk met WordPress, binnen enkele minuten kan je een nieuwe pagina toevoegen. Of je kan een blog toevoegen aan je website waarop je wekelijks blog schrijft. Het uitbreiden van je website is goed voor de SEO. Hoe meer pagina’s jij in Google hebt staan, hoe meer bezoekers je zal krijgen op je website. Op het moment dat je meer bezoekers op je website hebt, betekend dit dat je meer klantopdrachten krijgt. Als MKB-er is het belangrijk om veel content op je website te hebben staan.