Iemand poseert een envelop met linkicoon voor een gebouw.
Digitale marketing

Hoe te profiteren van de voordelen van linkbuilding?

Als het gaat om SEO is linkbuilding een van de belangrijkste strategieën om de zichtbaarheid van je website online te vergroten. Maar wat zijn precies de voordelen van linkbuilding? Laten we eens uiteenzetten waarom linkbuilding een onderdeel moet zijn van je SEO-strategie.

Verhoogde zichtbaarheid

Een van de belangrijkste redenen waarom linkbuilding een belangrijk onderdeel van SEO is, is omdat het de zichtbaarheid van je website in de resultatenpagina’s van zoekmachines helpt vergroten. Wanneer je backlinks bouwt van andere websites, creëer je een netwerk dat zoekmachines een indicatie geeft dat jouw pagina gelinkt is met inhoud van hoge kwaliteit en dat het waarschijnlijk nuttig is voor gebruikers. Dit verhoogt je rankings, wat betekent dat meer mensen je website zullen zien als ze relevante zoektermen intypen. Het is een win-win situatie!

Zorgt voor autoriteit en betrouwbaarheid

Linkbuilding draagt ook bij aan de autoriteit en betrouwbaarheid van je website in de ogen van zowel zoekmachines als potentiële klanten. Elke keer dat iemand op een backlink van een andere site klikt, geeft dat aan zoekmachines aan dat anderen naar jouw inhoud linken, wat de geloofwaardigheid ervan vergroot. Bovendien, als potentiële klanten op backlinks van andere websites klikken, zullen ze je eerder vertrouwen omdat die links aantonen dat andere gerenommeerde sites je inhoud waardevol genoeg vinden om er vanaf hun eigen sites naar te linken.

Verwijzend verkeer

Ten slotte kan linkbuilding verwijzingsverkeer naar je website leiden. Wanneer iemand op een backlink klikt die naar jouw site leidt, worden ze direct daarheen geleid waar ze kunnen ontdekken wat jij te bieden hebt. Dit soort direct verkeer kan van onschatbare waarde zijn om je te helpen een nieuw publiek te bereiken dat zich misschien niet bewust was van wat je te bieden hebt voordat je de backlink op een andere site of artikel zag.
Zoek altijd een linkbuildingpartner in de buurt! Linkbuilding Amsterdam kan je vinden bij vertrouwlijke partners in de buurt, zoals de Reputatiefabriek.

Foto credits