SEO in blokjes op een tafel.
Digitale marketing

Maak je bedrijf bekender met Search Engine Optimization(SEO)

Google is wereldwijd de nummer één zoekmachine. Google wordt dagelijks gebruikt om verschillende vragen te beantwoorden over alles wat er op het internet te vinden is. Ook bedrijven en producten worden gezocht op Google, waarbij het aanbod zo gericht is op de zoekfunctie, dat het gewenste resultaat vaak al op de eerste pagina wordt gevonden. Dat betekent; hoe beter je op Google te vinden bent, hoe beter het is voor je bedrijf of website. Zolang zoekmachines en algoritme jouw aanbod maar relevant genoeg vinden voor de zoekopdracht, komt het hoog in de zoekresultaten naar voren. Om die relevantie en vindbaarheid te verbeteren kan je hulp inschakelen van bedrijven die SEO aanbieden. 

Wat is SEO?

Search Engine Optimization of “zoekmachine optimalisatie” is een dienst die door bedrijven worden aangeboden die hierin gespecialiseerd zijn. SEO in Nijmegen is hier een voorbeeld van. Door diepte onderzoek te doen naar relevante zoektermen en door het doorgronden van zoekalgoritmes kan zo’n bedrijf de content op een website of beschrijving van een product optimaliseren. De werkwijze volgt een aantal strategieën.

Content

Door specifieke woorden toe te voegen aan een tekst, kan een zoekmachine bepaalde websites aanbieden. Bijvoorbeeld, iemand die opzoek is naar schoenveters zal woorden invoeren in de zoekmachine die hierop lijken. Als genoeg van die alternatieve woorden of woordcombinaties in de content van een website zijn verwerkt, zal een zoekmachine dit eerder oppakken.

Analyse van zoekwoorden

Zoekwoorden analyse is een waardevolle techniek om de content te verbeteren. Als een zoekmachine het woord “schoenveters” associeert met schoenen, zal iemand al snel bij een schoenenwinkel terecht komen. Maar wat zijn andere zoektermen die mensen invullen, waardoor ze alsnog op jouw website terecht komen? Dit zijn belangrijke vragen, omdat je ook in zoekresultaten wil verschijnen, die niet precies de content van de je website bevatten maar hier wel aan verwant zijn. Als de term “veters” ook al leidt tot het vinden van je website, ben je net een streep voor op de concurrentie. 

Groei van het bedrijf

Voor een startend bedrijf kan het snel vergroten van naamsbekendheid flink bijdragen aan de groei van het bedrijf. Zolang een startend bedrijf hoog in zoekresultaten tevoorschijn komt, wordt de naam en bekendheid verspreid. Sneller gevonden worden dan je concurrent is hierbij van belang om je bedrijf te laten groeien.  Als je meer wilt weten over wat SEO voor jou kan doen, zoek dan eens op Google op welk bedrijf jou hiermee kan helpen.