Marketing & Groei

Relatiegeschenken met logo of bedrijfsnaam

Een relatiegeschenk geef je aan partners, klanten, personeel of andere betrokkenen. Zo laat je weten dat je aan ze denkt en dat je ze waardeert. Zorg voor een relatiegeschenk met logo van jouw bedrijf, zodat ze ook aan jou denken bij het kijken naar of het gebruiken van het geschenk. Kies voor een veelgebruikt product, zoals een koffiemok, pen of powerbank. Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden en kan je jouw logo full colour op allerlei producten zetten. Het bedenken van een geschikt relatiegeschenk kent bijna geen grenzen. Je hebt een groot aanbod, zodat er altijd iets tussen zit waar jouw klanten, partners of personeel blij van wordt.

Goede PR

Door een relatiegeschenk te bedrukken met het logo van het bedrijf zorgt het niet alleen voor waardering bij de ontvangers, maar zorgt het ook voor reclame voor jouw bedrijf. Zorg ervoor dat het logo duidelijk zichtbaar is, maar voorkom dat het te opvallend wordt. Je wilt ervoor zorgen dat de herkenning subtiel is en niet dat het alleen gaat om de PR. Als je gaat voor een veelgebruikt product met logo, zoals een pen, koffiemok of powerbank dan is het product veel in het zicht. Dit zorgt uiteindelijk voor betere reclame dan bijvoorbeeld mailings of een advertentie. Deze vormen zijn vergankelijk en zorgen vaak voor irritatie. Terwijl een hoogwaardig en veelgebruikt product lang mee gaat en juist zorgt voor een lach op het gezicht.

Waardering én reclame

Een relatiegeschenk met logo heeft dus twee belangrijke voordelen. De ontvanger voelt zich gewaardeerd en het zorgt voor reclame voor jouw bedrijf. Zonder logo zal een buitenstaander niet weten dat het product afkomstig is van jouw bedrijf en draagt het dus niet bij aan de PR. Het is ook mogelijkheid om in plaats van een logo te kiezen voor het bedrukken van een relatiegeschenk met de naam van het bedrijf of een quote. Dit zorgt ook voor naamsbekendheid, maar een logo is vaak mooier en subtieler en veel bedrijven zijn heel goed herkenbaar aan het logo. Dat maakt dat een relatiegeschenk met logo de beste optie is.

Moment van schenken

Een relatiegeschenk is echt een cadeau en hoeft niet per se gegeven te worden. Dat maakt een relatiegeschenk juist zo mooi. Vaak schenken bedrijven een relatiegeschenk in de decembermaand rond kerst of sinterklaas of om terug te blikken op een succesvol jaar of vooruit te kijken naar een nieuw jaar. Ook Pasen is een populair moment om een relatiegeschenk te geven. Het is weer eens wat anders dan een zakje paaseieren. Ook Koningsdag is het moment waarop veel bedrijven een relatiegeschenk geven. Als je bedrijf een aantal jaar bestaat dan is dat ook een perfect moment om cadeaus uit te delen. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om een moment te kiezen waarop ze het juist niet verwachten. Zo is de verrassing des te groter.