huisstijl ontwerp
Marketing & Groei

Zo ontwikkel je een professioneel huisstijl ontwerp

Na de opstart van je bedrijf heb je weinig budget over om ook promotioneel je bedrijf direct goed op de kaart te zetten. Echter is dit ook erg belangrijk om goed voor elkaar te hebben. Je gaat proberen om zelf een huisstijl te ontwerpen, maar je hebt nog geen idee hoe. Hieronder tips om een professioneel huisstijl ontwerp te ontwikkelen.

Koppel huisstijl aan bedrijfslogo

Uiteraard wil je graag eenheid creëren in alle correspondentie naar buiten toe. Daarom is het ook van groot belang om in alle correspondentie naar buiten toe je huisstijl op dezelfde manier toe te passen. Ook het logo verwerken speelt hierin een belangrijke rol. Zorg dat je logo overal zichtbaar is op de correspondentie naar buiten toe en via de online communicatie.

Uitstraling huisstijl

Bedenk wat je uit wilt stralen met je huisstijl? Wil je een bepaalde stijl uitstralen of wil je met je huisstijl en logo direct laten zien wat jouw bedrijf allemaal kan betekenen voor een klant? Wil je een nette en professionele indruk maken of wil je juist hippe en jonge mensen trekken? Dat maakt wel degelijk verschil de manier van een huisstijl opzetten. 

Huisstijl blijven ontwikkelen

Uiteraard moet je je huisstijl altijd blijven evalueren en ontwikkelen. Zijn er verbeterpunten mogelijk? Past de stijl van je logo en huisstijl nog steeds bij je bedrijf of dien je alles na een aantal jaren aan te passen om weer up to date te zijn?

Huisstijl ontwerp uitbesteden

Heb je hierna echt nog steeds geen idee hoe je een huisstijl moet ontwikkelen? Laat dan een huisstijl ontwerp maken door een externe partij. Het zal je uiteraard wel geld kosten, maar een juiste huisstijl en logo is wel een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Heb je weinig budget? Dan kun je op 15EuroLogos.nl ook zelf gaan spelen met het ontwerpen van logo’s. 

Voordelen van een huisstijl ontwerp laten maken

Ga je een bedrijf starten? Dan heb je uiteraard een logo ontwerp nodig, echter is een logo alleen niet genoeg. Een huisstijl, ofwel de visuele identiteit van jouw bedrijf, is een must. Hieronder de voordelen van een huisstijl laten ontwerpen door een professional.

  • Professionele uitstraling. De belangrijkste reden voor een huisstijl is dat je bedrijf serieus genomen wordt. Door een huisstijl terug te laten komen in diverse bedrijfsmiddelen creëer je een professionele uitstraling. Juist deze eenheid wekt vertrouwen in jouw merk.
  • Herkenbaarheid. Wanneer iemand jouw bedrijf ziet, dan wil je natuurlijk dat hij of zij dit blijft onthouden. Met een professionele huisstijl laat je direct zien wie je bent en wat je kwaliteiten zijn. Dit heeft als gevolg dat mensen je beter onthouden.

Vertrouwen. Om van een potentiële klant een opdrachtgever te maken is het van belang dat hij of zij vertrouwen heeft in je onderneming. Met een goede huisstijl kom je betrouwbaarder over en vertrouwen mensen je sneller.