Personeel: Jouw Team, Jouw Zorg.

Hier zul je alles vinden wat je moet weten en regelen over en voor je werknemers.

Personeel

Alles over verhuisverlof: wanneer heeft je medewerker er recht op?

Leer over verhuisverlof: wie heeft er recht op, hoe aan te vragen, en tips voor werknemers en werkgevers voor een soepele verhuizing.

Personeel

Wat je kunt doen als je Werknemer vaak ziek is

Werknemers die vaak ziek zijn, je ontkomt er als werkgever niet aan. Lees hoe om te gaan met frequent ziekteverzuim.

Personeel

Hoeveel Belasting Wordt Ingehouden Op Vakantiegeld in 2024? (Inc.rekenvoorbeeld)

Ontdek hoeveel belasting van je vakantiegeld afgaat: inclusief een rekenvoorbeeld.

Personeel

Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden voor carrièregroei

Leiderschapsvaardigheden zijn niet alleen relevant voor managers en leidinggevenden. Het vermogen om effectief leiderschap te tonen is een waardevolle troef in elke fase van je carrière. Of je nu een…
Lees verder

Personeel

Salarisadministratie door een boekhouder

De salarisadministratie van een bedrijf bevat veel taken, en kost tijd en nauwkeurig rekenwerk. Daarom wordt het vaak uitbesteed aan een boekhoudkantoor of salarisadministrateur. Wil je meer hierover weten? Lees…
Lees verder

Personeel

Effectief thuiswerken: 5 nuttige tips die écht werken!

Dankzij de digitalisering is thuiswerken tegenwoordig voor steeds meer mensen mogelijk. Ondanks dat thuiswerken veel voordelen heeft, is het soms wel wennen. Daarom zijn in dit artikel een aantal tips…
Lees verder

Personeel

Hoe kun je de prestaties op de werkvloer verhogen?

Dat een tevreden team betere prestaties levert, is een feit. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de prestaties op de werkvloer kunt verbeteren? Voor alle werkgevers, managers…
Lees verder

Personeel

Waarom je een regionaal uitzendbureau moet inschakelen

Het vinden van personeel is niet eenvoudig. Zeker niet in tijden waarop de economie weer op volle toeren draait. Vaak hebben bedrijven hier de tijd niet voor en wordt een…
Lees verder

Personeel

Manier van uitbetaling aan de werknemer

Vroeger werd er niet altijd gewerkt met een arbeidsloon, maar werd er vooral aan ruilhandel gedaan. De arbeidsloon van tegenwoordig bestaat bijna altijd uit het uitbetalen van een bepaald geldbedrag…
Lees verder

Personeel

Payrolling: Zorgeloos Ondernemen Zonder Werkgeversgedoe!

Payrolling is een unieke constructie waarbij het formeel en functioneel werkgeverschap van elkaar worden gescheiden. Als u uw werkgevers bij een payroll-aanbieder op de loonlijst zet, voeren zij het formeel…
Lees verder

Bij MKBView begrijpen we dat jouw team het hart van je bedrijf vormt. Het goed beheren van je personeel is cruciaal voor succes, maar het kan ook een uitdaging zijn.

In onze “Personeel” categorie staan we aan je zijde om je te helpen bij alle aspecten van personeelsbeheer, of je nu een klein bedrijf runt of een groeiende onderneming hebt.

Bij het beheer van personeel zijn er tal van uitdagingen en verantwoordelijkheden waar je als mkb-ondernemer rekening mee moet houden. Denk hier bij aan de volgende onderwerpen:

 • Administratie
 • Arbo & Veiligheid
 • Flexibel Personeel
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Management
 • Onboarding
 • Ontslag
 • Personeelsontwikkeling
 • Stagiairs & Studenten
 • Verlof/Verzuim & Re-integratie
 • Vitaliteit & Gezondheid
 • Werving & Selectie
 • Ontwikkeling

Administratie

Het beheren van personeelsadministratie is een cruciaal onderdeel van goed personeelsbeheer. Dit omvat het bijhouden van personeelsdossiers, salarisadministratie en het voldoen aan wettelijke documentatievereisten. Een georganiseerde administratie helpt niet alleen bij het naleven van wet- en regelgeving, maar ook bij het snel en efficiënt afhandelen van personeelsgerelateerde kwesties.

Arbo & Veiligheid

Arbeidsomstandigheden en veiligheid op de werkplek zijn van het grootste belang voor zowel werknemers als werkgevers. Dit omvat het opstellen en implementeren van veiligheidsprotocollen, het identificeren van potentiële risico’s en het zorgen voor naleving van gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Een goed beleid op het gebied van Arbo en veiligheid bevordert niet alleen het welzijn van medewerkers, maar vermindert ook het risico op arbeidsongevallen. Leer bijvoorbeeld over salarisdministratie en meer.

Flexibel Personeel

In sommige gevallen kan het aannemen van flexibel personeel, zoals tijdelijke werknemers of freelancers, voordelen bieden aan je bedrijf. Het begrijpen van de verschillende contractvormen, wetgeving en beste praktijken voor flexibel personeel is essentieel. Hiermee kun je flexibele arbeidsrelaties effectief beheren en inzetten om aan de veranderende behoeften van je bedrijf te voldoen.

Arbeidsvoorwaarden

Het ontwerpen van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden is een sleutelfactor voor het aantrekken en behouden van talent. Naast salarissen omvatten arbeidsvoorwaarden secundaire voordelen zoals pensioenen, ziektekostenverzekeringen en bonussen. Een diepgaande kennis van arbeidsvoorwaarden stelt je in staat om competitieve pakketten samen te stellen die jouw bedrijf onderscheiden en medewerkers aantrekken.

Management

Effectief management is van onschatbare waarde voor het succes van je team en bedrijf. Diepgaande kennis van managementvaardigheden omvat het begrip van motivatietechnieken, prestatiebeoordelingen, conflicthantering en leiderschapstijlen. Met deze kennis kun je een positieve werkcultuur creëren en teams inspireren om hun beste werk te leveren.

Onboarding

Een diepgaand begrip van onboarding omvat het ontwikkelen van gestructureerde en gastvrije welkomstprogramma’s voor nieuwe medewerkers. Een effectieve onboarding zorgt ervoor dat nieuwe teamleden zich snel thuis voelen, zich de bedrijfscultuur eigen maken en snel bijdragen aan de organisatie.

Ontslag

Ontslagprocedures moeten correct en respectvol worden uitgevoerd om zowel de betrokken medewerker als het bedrijf te beschermen. Dit omvat juridische overwegingen, zoals opzegtermijnen, en het bieden van de juiste ondersteuning aan medewerkers die het bedrijf verlaten.

Personeelsontwikkeling

Het ontwikkelen van personeel omvat het begrijpen van training, coaching en loopbaanontwikkeling. Het doel is om de vaardigheden en prestaties van medewerkers te verbeteren en hun groei binnen de organisatie te ondersteunen.

Stagiairs & Studenten

Een diepgaand begrip van het werken met stagiairs en studenten omvat het creëren van waardevolle leerervaringen en mentorprogramma’s. Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van jong talent en het bouwen van een positieve reputatie onder jonge professionals.

Verlof/Verzuim & Re-integratie

Effectief beheer van verlof- en verzuimkwesties vereist kennis van wet- en regelgeving en strategieën om de continuïteit van het werk te waarborgen. Het ondersteunen van medewerkers bij een succesvolle re-integratie na ziekteverlof is een integraal onderdeel van dit proces.

Vitaliteit & Gezondheid

Het bevorderen van vitaliteit en gezondheid op de werkplek vereist inzicht in welzijnsinitiatieven en het creëren van een inclusieve omgeving waar medewerkers zich gewaardeerd voelen en gestimuleerd worden om gezond te blijven.

Werving & Selectie

Diepgaande kennis van wervings- en selectieprocessen omvat het begrijpen van verschillende interviewtechnieken, assessments en het evalueren van culturele fit. Het doel is om de juiste mensen te vinden die goed passen bij de organisatie en haar doelen.

Ontwikkeling

Voortdurende ontwikkeling betekent het identificeren van groeimogelijkheden, zowel individueel als voor het team als geheel. Dit omvat loopbaanplanning, coaching en het inzetten van medewerkers om hun volledige potentieel te benutten en meer.