Thuiswerken
Personeel

Effectief thuiswerken: 5 nuttige tips die écht werken!

Dankzij de digitalisering is thuiswerken tegenwoordig voor steeds meer mensen mogelijk. Ondanks dat thuiswerken veel voordelen heeft, is het soms wel wennen. Daarom zijn in dit artikel een aantal tips te vinden die jou helpen te concentreren tijdens jouw thuiswerkdag. 

1. Geen onnodig lange reistijd meer

Soms is het goed om de voordelen van thuiswerken nog eens te realiseren. Vaak vergeet je de waarde ervan wanneer je iedere dag vanuit jouw thuiskantoor werkt. Maar, dankzij thuiswerken heb jij geen problemen meer met lange reistijden, overvolle treinen en vertraging of lange files. De tijd die je nu bespaard, kan je nu investeren aan leuke dingen. Je hebt wellicht meer tijd om met jouw kinderen door te brengen, meer tijd om na het werk naar de sportschool te gaan of voor het werk een kalme ochtend te hebben.

2. Flexibel werken wanneer het jou uitkomt

Het flexibel werken was al steeds meer voorkomend op de werkvloer. Werknemers kunnen zelf bepalen welke tijden van de dag ze gaan werken. Echter, dankzij het thuiswerken heb je hier nog meer controle over. Als jij tussendoor naar de tandarts moet, kan je dat gewoon even doen. Zodra je op het kantoor bent is dit minder vanzelfsprekend.

3. Creëer een motiverende kantoorruimte in huis

Ondanks de voordelen, verlies je soms gewoon de motivatie om te werken. Je wilt er even op uit of hebt genoeg van dezelfde muren om je heen. Gelukkig zijn er makkelijke tips om dit te verbeteren. Door simpele veranderingen geef je jouw kantoor aan huis een frisse uitstraling. Haal bijvoorbeeld eens een nieuwe radio of muziek box om jouw favoriete muziek mee af te spelen. 

4. Een kantoor creëren waar je graag wilt zijn

Door een thuiswerkplek en een digitale werkplek kan je lekker vanuit huis werken. Echter, soms is het thuiswerken gewoon een beetje monotoon waardoor je jouw motivatie voor de dag kwijtraakt. In zo’n geval is het tijd om jouw kantoorruimte op te fleuren met wat persoonlijke items. Als je jouw kantoor knus maakt, spendeer je er veel liever tijd in door. Kies bijvoorbeeld voor speciale kleuren voor de verlichting. Blauwe lichten helpen bijvoorbeeld tegen concentratieproblemen.

5. Een korte wandeling in de pauze

Vergeet niet om af en toe te bewegen tussen het werken door. Normaal wandel je het kantoor door of moet je fietsen naar jouw werk. Zorg dat je niet de hele dag werken op de werkplek zit te werken door tussendoor een korte wandeling te maken en de benen te strekken.