Prestaties verhogen op de werkvloer
Personeel

Hoe kun je de prestaties op de werkvloer verhogen?

Dat een tevreden team betere prestaties levert, is een feit. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de prestaties op de werkvloer kunt verbeteren? Voor alle werkgevers, managers en leidinggevende hebben wij de beste tips voor betere werkprestaties op een rijtje gezet.

Een gezamenlijk doel

Wanneer je met z’n allen streeft naar een doel, is dit extra motiverend. Werknemers hebben niet het gevoel dat hun bijdrage niet uitmaakt, maar motiveren elkaar om de doelen te behalen. Zorg voor een goed teamverband en een gezamenlijk doel. Zo is het halen van een deadline helemaal niet moeilijk meer.

Gamification op de werkvloer

Wanneer werk voelt als werk, doe je het als leidinggevende niet goed. Werk zou moeten voelen als een game, waar je zowel plezier als prestaties aan overhoud. Niet voor niets is gamification op de werkvloer steeds populairder aan het worden. Dit houdt in dat game elementen worden ingezet voor werktaken. Zo kun je als werknemer het idee hebben dat je haast een game aan het spelen bent, in plaats van werktaken aan het uitvoeren bent. Wanneer het werk leuk is, worden de prestaties ook beter.

Bonussen

Wil je de werkprestaties verbeteren? Dan mag hier ook iets tegenover staan. Door te werken met bonussen of kansen op promotie, gaan de werkprestaties automatisch omhoog. Wanneer je weet dat hard werken wordt beloond, heeft het pas echt zin om betere werkprestaties te leveren. Verwacht jij meer van jouw werknemers dan normaal? Dan mag hier best een bonus tegenover staan.

Flexibele werktijden

Hoeven jouw werknemers eigenlijk niet vast te zitten aan de 9 tot 5 structuur? Dan is het ook een optie om flexibele werktijden te introduceren. Laat jouw werknemers de 8 uur werken wanneer het hun het beste uitkomt. De een is een stuk productiever om 7 uur in de ochtend, terwijl de ander juist ’s avonds pas tot zijn recht komt. Door werknemers op hun eigen tijd te laten werken, kunnen de prestaties aanzienlijk omhoog gaan. Zijn betere werkprestaties nodig? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips. Zorg dat je een gezamenlijk doel hebt, maak gebruik van gamification, werk met bonussen en introduceer flexibele werktijden. Hierdoor kunnen de prestaties op de werkvloer aanzienlijk verbeteren.