Twee personen waaronder een werkzoekende en een recruiter zitten beiden op een stoel en houden een interview voor een baan.
Personeel

Waarom je een regionaal uitzendbureau moet inschakelen

Het vinden van personeel is niet eenvoudig. Zeker niet in tijden waarop de economie weer op volle toeren draait. Vaak hebben bedrijven hier de tijd niet voor en wordt een uitzendbureau ingeschakeld voor het vinden van nieuwe krachten voor het bedrijf. Wanneer je op zo’n punt bent aangekomen, kun je wellicht wat tips en adviezen gebruiken als je een uitzendbureau nodig hebt. Uitzendbureaus, detacheringsbureaus en job coaches schieten als paddenstoelen uit de grond. Keuze genoeg dus. In deze blog ga je lezen waarom je moet kiezen voor een regionaal of zelfs lokaal uitzendbureau en niet voor een grote speler.

Wees geen nummertje

Helaas maar waar; in negen van de tien gevallen ben je bij een groot uitzendbureau een nummertje. Er wordt van links naar rechts geschoven met personeel en het onderste zal niet uit de kan worden gehaald. Dit is misschien een vooroordeel, maar de praktijk wijst uit dat het lokale uitzendbureaus wat te bewijzen hebben en daardoor vaak net een stapje harder lopen.

Weet wat er speelt in de buurt

Een groot voordeel van uitzendbureaus die in de buurt gevestigd zijn, weten wat er speelt in de regio. Waar is er vraag naar werk? Waar is er veel personeel in deze regio? Welke banen worden gevraagd. Dat is een groot voordeel en daardoor kan er snel geschakeld worden bij de zoektocht naar nieuw personeel.

Spreekt de taal van je regio

Het uitzendbureau bij je om de hoek spreekt de taal van de regio en dat biedt voor jou als uitzendbureau voordelen. Datzelfde geldt voor de persoon die werkt zoekt. Op die manier zal er sneller een match worden gevonden omdat het uitzendbureau weet wat er gevraagd wordt door je.

Lijnen zijn vaak kort

Een cliché als het om een goede dienstverlening gaat. Maar over het algemeen zijn regionale uitzendbureaus kleiner dan landelijke spelers qua personeel. Waardoor de lijnen een stuk korter zijn en er heel snel geschakeld kan worden.

Ben je op zoek naar personeel en wil je hiervoor een uitzendbureau inschakelen? Neem dan deze adviezen in je op. Meer over het vinden van personeel of het inschakelen van een bureau kun je lezen op www.vanzon-arbeidsbemiddeling.nl. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken als je op zoek bent naar een uitzendbureau. Kijk hier niet alleen naar de kosten, maar naar de ervaringen die je hebt of vraag referenties op.