Vier personen fietsen met een helm op vlak voor een strand met heldere blauwe lucht in de achtergrond.
Algemeen

Actieve vakanties met een ‘eigenwijs’ karakter

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun vakantie op een actieve manier door te brengen. Met name fiets- en wandelvakanties worden steeds populairder. Eigen-Wijze Reizen speelt in op deze trend met een uitgebreid aanbod actieve vakanties in binnen- en buitenland.

Wat de vakanties van Eigen-Wijze Reizen zo bijzonder maakt? Ze worden samengesteld door de ervaren eigen medewerkers. Dit maakt elke reis tot een unieke ervaring!

Over Eigen-wijze Reizen

Sinds 1986 is Eigen-Wijze Reizen specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Het aanbod van de reisorganisatie varieert van standplaatsvakanties in het mooie Nederland tot avontuurlijke trektochten in Vietnam. Alle ruim 200 tochten zijn door de medewerkers zelf uitgezet en beschreven. Ze voeren langs de mooiste plekjes, die nog niet door het massatoerisme ontdekt zijn. Ook de hotels zijn door het ervaren team uitgekozen: een garantie voor een hoge kwaliteit.

Wat maakt actieve vakanties zo aantrekkelijk?

Voor velen gaat het om de kans om de dagelijkse sleur te doorbreken en te genieten van avontuurlijke ervaringen. Actieve vakanties bij Eigen-Wijze Reizen bieden een ontsnapping aan de gebruikelijke toeristische routes, met mogelijkheden voor persoonlijke groei en nieuwe ontdekkingen.

Actieve Vakanties: Wat Eigen-Wijze Reizen Onderscheidt?

  • Gepersonaliseerde Reiservaringen:
    Bij Eigen-Wijze Reizen draait alles om persoonlijke aandacht. Reizigers kunnen hun avontuur aanpassen aan hun wensen en behoeften.
  • Actieve Routes voor Alle Niveaus:
    Of je nu een ervaren avonturier bent of net begint, Eigen-Wijze Reizen biedt routes en activiteiten voor alle niveaus.
  • Lokale Culturele Onderdompeling:
    Ontmoet de lokale bevolking en dompel jezelf onder in de cultuur van de bestemming. Dit maakt de reiservaring des te waardevoller.
  • Milieuvriendelijke Reispraktijken:
    Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Eigen-Wijze Reizen streeft naar minimale ecologische impact en promoot milieubewuste keuzes.

Het Assortiment van Eigen-wijze Reizen

  • Europa als Speeltuin:
    Eigen-Wijze Reizen neemt reizigers mee door heel Europa, waarbij elk land zijn eigen charme en avontuurlijke mogelijkheden biedt.
  • Verkenning van Verborgen Parels:
    De reizen nemen je mee naar off-the-beaten-path bestemmingen, ver weg van de drukte, waardoor je unieke ontdekkingen kunt doen.
  • Diverse Outdoor Activiteiten:
    Of het nu gaat om wandelen, fietsen, watersporten of winteravonturen, Eigen-Wijze Reizen heeft voor elk wat wils.

Fietsvakanties

  • Fietsen door Schilderachtige Landschappen:
    Fietsliefhebbers kunnen genieten van tochten door betoverende landschappen, van glooiende heuvels tot schilderachtige dorpjes.
  • Fietsmogelijkheden en Verhuur:
    Ontdek de verschillende opties voor fietsen en hoe je de juiste fiets kunt huren voor je avontuur.
  • Fietsroutes en Uitdagingen:
    Leer meer over de diverse fietsroutes en de uitdagingen die je te wachten staan, of je nu een ervaren fietser bent of net begint.

Wandelen en Hiking

  • Verkenning van wandelpaden:
    Eigen-Wijze Reizen biedt wandelroutes die je meenemen door adembenemende landschappen, van glooiende heuvels tot ruige bergen.
  • Begeleide vs. Zelf-geleide Wandelingen:
    Reizigers hebben de keuze tussen begeleide wandeltochten met experts of zelfstandige verkenning voor een meer persoonlijke ervaring.
  • Uitrusting en Voorbereiding: 
    Ontdek welke uitrusting je nodig hebt voor een succesvolle wandeltocht en hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Actieve Familievakanties

Creëer onvergetelijke herinneringen met je dierbaren met actieve familievakanties en beleef avonturen die die de familiebanden versterkt. Van kindvriendelijke activiteiten tot avonturen die zelfs de jongste ontdekkingsreizigers kunnen bekoren, er is voor ieder wat wils.

En terwijl je geniet van deze bijzondere tijd samen, zorgt Eigen-Wijze Reizen voor de nodige veiligheidsmaatregelen en geeft handige tips om een zorgeloze familievakantie te plannen.

Meerdere Soorten Vakanties

Na “Actieve Familievakanties” komen nog diverse andere vakantieopties bij Eigen-Wijze Reizen aan bod, zoals fietsvakanties, watersportuitjes, winteravonturen, en culinaire en culturele ervaringen. Deze reizen bieden avonturiers de kans om de wereld te verkennen op hun eigen wijze, met opties voor fietsliefhebbers, watersportfanaten, winterliefhebbers en fijnproevers.

De reiservaring wordt gekenmerkt door duurzaamheid, lokale betrokkenheid en aandacht voor veiligheid. Of je nu droomt van schilderachtige fietstochten, avontuurlijke zeiltochten, winterpret in de sneeuw of de smaken van lokale keukens wilt ontdekken, Eigen-Wijze Reizen biedt een scala aan mogelijkheden om je reishorizon te verbreden.

Kies voor Duurzaam Toerisme

Duurzaamheid is voor Eigen-Wijze Reizen als een sprankelende schat die ze koesteren. Ze doen er alles aan om de impact van hun reizen op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd een vrolijke glimlach op de gezichten van de lokale bewoners te toveren.

Boek nu jouw vakantie bij

Met Eigen-Wijze Reizen begint je reis naar avontuur en duurzaamheid. Of je nu een fervent wandelaar, fietser, of liefhebber van watersport bent, of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke familievakantie, Eigen-Wijze Reizen biedt unieke mogelijkheden om de wereld te verkennen en tegelijkertijd bij te dragen aan de planeet en de lokale gemeenschappen.

Ga op avontuur en ontdek wat actieve vakanties bij Eigen-Wijze Reizen voor jou in petto hebben. Het is tijd om de wereld op jouw eigen wijze te verkennen.

Het Vakantieaanbod van Eigen-wijze Reizen

Een greep uit het vakantieaanbod vindt u op www.eigenwijzereizen.nl inclusief alle fiets- en wandelvakanties.