zakelijke sokken
Algemeen

Zakelijke trend: bedrukte sokken

Je leest het goed, steeds meer zakenmensen lopen in bedrukte sokken. Geen sokken dragen, sokken met tekst aan de onderkant of juist bijzondere schoenen dragen kan ook. Als je maar opvalt! Minister De Jonge en Johan Derksen gingen je al voor. Waarom? Je leest hier waarom het dragen van bedrukte sokken in de zakenwereld ook iets is voor jou.

Waarom bedrukte sokken dragen?

Er zijn verschillende redenen om bedrukte sokken te dragen. Allereerst val je op tussen de vaak zwarte sokken waardoor je onderwerp van gesprek kunt worden. Je naamsbekendheid zal dus een enorme vlucht maken. Dit is niet op een negatieve manier, want wat is er zo crimineel aan het dragen van sokken met tekst? Daarnaast heb je door het dragen van bedrukte sokken vaak een openingsgesprek. Je hoeft dus niet langer het nieuws van de dag te bespreken of het weer van morgen te vertellen. Het ongemakkelijke begin van een gesprek kan worden voorkomen door je focus te verleggen naar je sokken. Zo zijn er genoeg mensen die bewust hebben gekozen voor het dragen van bijzondere sokken om zo in de gedachte te blijven van de klant.

Deze bekend mensen gingen je al voor

Minister de Jonge van het CDA loopt bijvoorbeeld al jarenlang in bijzondere schoenen met vrolijke patronen en felle kleuren. Het Rotterdamse bedrijf waar hij deze schoenen koopt is dan ook zeer blij met deze gratis reclame. De Jonge draagt deze bijzondere schoenen omdat hij het zelf mooi vindt. Toch zorgt het ook voor ophef. Zo werd hij bekritiseerd tijdens een bordesfoto met onder andere minister-president Mark Rutte en koning Willem Alexander. Opvallend genoeg zorgt hij er wel voor dat hij bekend wordt. Johan Derksen is ook een voorbeeld waarbij zijn opvallende schoenen in combinatie met stropdassen ervoor zorgt dat hij opvalt tussen het ‘normale’ driedelig pak.