YouTube marketing tool
Marketing & Groei

Hoe zet je YouTube effectief in als marketing tool?

Misschien is het niet meteen het eerste social media platform waar je aan denkt om in te zetten als marketing tool, maar YouTube biedt zeker veel kansen. Dit social media platform is namelijk naast Google de op een na grootste zoekmachine. Het is niet gek dat je daarom veel bedrijven of influencers kan vinden op YouTube, het bereik is extreem. Maar hoe begin je hier nou mee? In dit artikel leggen we je uit hoe je YouTube kan inzetten voor jouw bedrijf.

Een eigen kanaal of via influencers

Wanneer je YouTube wil gaan inzetten als marketing tool zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om zelf een kanaal te starten en eigen video’s te maken en uploaden. Deze video’s, ook wel content genoemd, kunnen bestaan uit instructie video’s, feiten over het bedrijf, vraag & antwoord video’s en noem het maar op. Het nadeel hiervan is wel dat het creëren van de content tijd kost. Daarnaast kan je ervoor kiezen om influencer marketing in te zetten via YouTube. Zoals hierboven al genoemd, zijn er veel influencers te vinden op het platform. Ze al een aardig bereik hebben opgebouwd, wat jij makkelijk kunt inzetten. Wanneer je een samenwerking met influencers aangaat, zorg je ervoor dat ze jouw product of dienst zullen benoemen en of laten zien in een video. Hier komt natuurlijk wel een kostenplaatje bij kijken.

Zorg voor interactie

Zoals op de meeste social media platformen belangrijk is, is de interactie met volgers. Deze interactie bestaat uit likes en reacties. Wanneer jij leuke content maakt, of content die een reactie uitlokt, creëer je meer interactie. Stel bijvoorbeeld een vraag aan het einde van de video, om reacties binnen te slepen. Het is niet makkelijk om veel interactie te krijgen op YouTube, door het enorme aanbod. Wil jij nu meer likes of reacties op jouw YouTube video? Dan kun je ze ook gemakkelijk kopen! Het klinkt misschien gek, maar wordt heel erg veel gedaan op allerlei social media kanalen. De Youtube Likes van Followersnet kun je veilig online kopen en worden snel geleverd!

Verwelkom je volgers

Je volgers en of klanten welkom heten op je YouTube kanaal is zeker een must! Dit kun je doen met een leuke en pakkende kanaal trailer. Deze video staat dan vooraan op jouw YouTube pagina. Op deze manier kan je je als bedrijf voorstellen en eventueel vertellen wat voor content je zult maken, zodat je volgers weten wat ze van je kunnen verwachten. De beste duur van een kanaal trailer is maximaal 60 seconden. Kort en krachtig dus!