Logo en huisstijl laten ontwerpen
Algemeen

Logo en huisstijl laten ontwerpen: hier moet je op letten!

Bij een bedrijf hoort vandaag de dag ook een goede logo, huisstijl, website en goed gevulde online social media kanalen om te zorgen dat je alle doelgroepen die je wilt bereiken, ook daadwerkelijk kunt bereiken om je naamsbekendheid te vergroten of om je dienst/product ook op andere manieren aan te kunnen bieden. Je wilt daarom een professioneel logo en huisstijl laten ontwerpen, maar je hebt er totaal geen verstand van hoe dat allemaal werkt. Hieronder enkele punten waar je op moet letten bij het laten ontwerpen van een logo en huisstijl.

Van plan om een logo te laten ontwerpen? Via LogoSnel.nl kun je eenvoudig een logo en huisstijl ontwerp laten maken.

Voorbereiding

Om een professional een goed begin te laten maken aan een logo en huisstijl voor jouw bedrijf, is het van groot belang om van tevoren enkele essentiële punten op papier te zetten en deze door te nemen met de vormgever, zoals de doelgroep(en) die je wilt bereiken, wat je uit wilt stralen, op welke markt(en) je je richt, wat je uit wilt stralen qua kenmerken binnen het bedrijf, of het logo en de huisstijl ook geschikt moeten zijn om te gebruiken voor POS materiaal en last but not least… de producten en diensten die je verkoopt en de voordelen van jouw bedrijf ten opzichte van eventuele directe concurrentie. Hierna kan een vormgever serieus aan de slag met een opzet voor een logo en een huisstijl

Lettertype en stijl

Een lettertype en stijl kunnen wel degelijk zorgen voor een bepaald gevoel en mate van aantrekkelijkheid bij mensen. Een strak lettertype op een logo spreekt vaak direct tot de verbeelding, terwijl een zwierig en onduidelijk leesbaar lettertype al snel de aandacht verlegt naar iets anders.

Correspondentie en POS materiaal

Wat voor kernwaarden wil je op je correspondentie en POS materiaal uitdragen? Hecht je veel aan duurzaam ondernemen, dan is dit wellicht iets wat je op moet nemen in je logo, gezien veel bedrijven en klanten hier gevoelig voor zijn. Is het logo ook geschikt om te plaatsen op visitekaartjes, offertes, notitieblokken, flyers, posters en eventueel grote banners? 

Huisstijl in relatie tot je bedrijf

Met een goede en professionele huisstijl geef je direct weer wat de kernwaarden zijn binnen jouw bedrijf en waar veel waarde aan wordt gehecht. Wordt de huisstijl consequent doorgevoerd in al jouw correspondentie en POS materiaal? Ziet het er netjes en verzorgd uit? Dit zijn allemaal belangrijke zaken op het gebied van de huisstijl. Je kunt eenvoudig een huisstijl laten maken door Logo Snel om te kijken naar opzetjes voor een goede huisstijl die past bij jouw bedrijf.